26.2.2015. 0:10
0
Nana Hanifa izgubila četvero: Osjetim kao da hodaju navečer po kući
Selo Đogazi, smješteno nadomak Memorijalnog centra Potočari, prije rata imalo je više od 30 domaćinstava. Danas je tu samo Hanifa Đogaz i nekolicina komšija koji povremeno dođu na svoje ognjište. Svi ostali stradali su u proteklim ratnim dešavanjima. I Hanifa je izgubila svoje najmilije.
Sama je ova žena. Rad u bašti čini joj svakodnevnicu podnošljivom. Ostala joj je zemlja i temelj kuće u kojoj je odgajala svoju djecu. Vratila se ipak u svoje selo, iako u njemu nema više nikog.

Iskoristila je prostor na kojem živi za savladavanje emocija i prisjećenja na bolne momente. Ipak, o djeci stalno razmišlja i gaji nadu.

Iako se bori da sebi svakodnevnicu olakša, na um joj dolaze slike i momenti koji je iznova podsjećaju da su njena djeca ubijena.

Ostale su joj njihove fotografije, kao bolna uspomena. Još joj je teži dolazak djece u san.
Odlazak u Memorijalni centar je utjeha ali i bolan dio svakog njenog dana.

Poslije svega što je preživjela, ova nana kaže da joj njen kraj ne bi bio prostor na kojem će živjeti i boraviti, ali sjećanje je  snažnije od bilo čega drugog.

Za Source.ba nana Hanifa ispričala je bolne momente kroz koje prolazi i koje je doživjela u svom životu.

Novinar: Alen Avdić
Snimatelji: Ermin Ljumić, Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević




0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.