26.2.2015. 0:24
0
„Potpisujemo ugovor koji će otvoriti nova radna mjesta“
Malo obilnije padavine, prijetnja su u svakom momentu stanovnicima Općine Ilidiža. U ul. Hendekuša, u naselju Osijek, poplave su stanje koje se dešava već godinama, i mnogo puta se dao odgovor o rješavanju, ali se nikada ništa konkretno nije uradilo.
Malo obilnije padavine, prijetnja su u svakom momentu stanovnicima Općine Ilidiža. U ul. Hendekuša, u naselju Osijek, poplave su stanje koje se dešava već godinama, i mnogo puta  se dao odgovor o rješavanju, ali se nikada ništa konkretno nije uradilo.

U Općini Stari Grad najveći problem je infrastruktura u padinskim dijelovima, koja je u teškom stanju.

Stanovnici Općine Novi Grad traže rješenje situacije sa psima lutalicama, koji su velika opasnost ove teritorije.

Psi lutalice su prisutni i na području Općine Novo Sarajevo. Međutim,  trenutno ne postoji mnogo mogućnosti za povoljan ishod po građane.

Rakovica i Valkovo su nova područja Općine Ilidža, gdje su stanovnici bili prisiljeni napustiti svoje domove zbog poplave. Za takvo stanje, načelnik krivi autoceste FBiH.

Parking prostor je godinama veliki problem Općine Stari Grad. Najavljuje se kredit od Sudijskog fonda za izgradnju određenih projekata.

Parking prostor je i u Općini Novo Sarajevo jedna od važnijih stavki koje narod traži da se riješe.

Autopijaca predstavlja veliku smetnju u Novom Gradu, ponajviše zbog saobraćajne komunikacije. Jedni bi da je ukinu, drugi smatraju da je najbolje premještanje na drugu lokaciju.

U Novom Sarajevu gorući problem je i dalje bespravna gradnja objekata.

Načelniku Memiću ljudi iz autocesta su zadali glavobolju još u toku izgradnje autoputa, kada je odlučio zaustaviti proces ekspropijacije zemljišta. Nakon obustave eksproprijacije, Memić je došao u težak odnos sa upravom autoceste FBiH, tvrdi.

Ulični prodavači na teritoriji Novog Grada, koji prave smetnju u saobraćajnoj komunikaciji i bez dozvole prodaju razne proizvode na mjestima gdje to nije dozvoljeno, još su jedna stavka koju bi trebalo riješiti.

Redukcija vode koja se ljeti zna dešavati na teritoriji Novog Sarajeva, stanje  je koje građani smatraju veoma ozbiljnim.

Svi problemi koje imaju općine navodno su u fazi razmatranja, ali kada će biti riješeni to se ne zna. Ono što mogu konkretno uraditi uradili su, tvrde ili su u toku izgradnje.

Budžet Općine Stari Grad za 2015. godinu iznosi 17.463.000 KM, dok je Općina Novo Sarajevo usvojila budžet od 26.080.000 KM, koji će biti usmjeren na socijalne kategorije stanovništva i nastavak radova na već započetim projektima.

Budžet Općine Ilidža za 2015 godinu iznosi 22 miliona KM. Načelnik Novog Grada najavljuje i mogućnost zaposlenja za određeni broj građana.

Budžet općine Novi Grad za 2015. iznosi 30. 753. 000 KM. U prethodnom periodu kažu da su uradili značajan posao.

O problemima u Općini Centar ne govorimo jer načelnik Dževad Bećirević nije raspoložen za razgovor.

Novinar: Alen Avdić
Snimatelj: Alen Alilović, Ermin Ljumić
Montaža: Ermin Ljumić



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.