14.6.2016. 12:08
0
Napadač iz Orlanda bio gost gay kluba i koristio gay aplikacije: Bio je jeziv u porukama!
Omar Mateen, napadač iz Orlanda prema novim informacijama bio je redovni posjetilac gay kluba Pulse u kojem je ubio 50 i ranio 53 ljudi. Mateen je navodno koristio i nekoliko različitih gay aplikacija.

BIO REDOVNI GOST GAY KLUBA

Svjedoci su potvrdili su da su vidjeli Mateena u gay klubu Pulse nekoliko puta prije pucnjave.

"Sjedio bi u ćošku i pio sam, nekad bi se toliko napio i postao jako glasan. Nismo baš mnogo razgovarali s njim, ali znam da je spominjao svog oca. Govorio je da ima ženu i dijete"
, kazao je svjedok Ty Smith za Sentinel.

Da je Mateen bio redovni posjetilac bara jednom ili dva puta mjesečno tokom posljednje tri godinem, potvrdio je za Chris Callen, koji nastupa u klubu Pulse po imenu Kristina McLaughlin.
 
Jednom prilikom Mateen je  izvukao nož nakon što su oni komentarisali nešto u vezi s religijom, i tada su navodno Smith i Callen prestali komunicirati s njim. 

"Ukoliko se ikad više budemo petljali s njim, trebamo znati šta će se desiti, rekao je"
, kaže Callen.

Mateenove fotografije na gay aplikacijama Grindr, Adam4Adam i Jack'd, viđao je Chris Hayes, muškarac iz Orlanda. Njegovi prijatelji su ga kontaktirala putem aplikacija.



"Odmah su ga blokirali, jer je bio stvarno jeziv u svojim porukama"
, kazao je muškarac.

Anderson Cooper, redovni gost kluba Pulse, kaže kako je Mateena u klubu viđao često sa drugim muškarcima nekoliko puta mjesečno .

I bivši Mateenov kolega s Indian River Community College policijske akademije smatra da je Mateen bio gay, ali ne javno, te da ga je jednom pozvao na romantični izlazak. Naveo je kako su ga ostale kolege sažalijevale.

"Samo se želio uklopiti, a niko ga nije volio. Uvijek je bio čudan".


DOBRO ORGANIZOVAN I PRIPREMLJEN  

Najveća masovna pucnjava u modernoj historiji Sjedinjenih Američkih Država, dogodila se tako što je Omar Mateen iznajmio automobil i vozio do Orlanda, gdje je izvršio napad na posjetitelje gay kluba Pulse i ubio 50 a ranio 53 ljudi. Mateen je navodno bio "dobro organizovan i pripremljen", a pušku i pištolj kojima je izvršio napad kupio je nekoliko dana ranije. Tokom napada pozvao je 911 i priznao vjernost terorističkoj organizaciji IDIL, izrazivši simpatije za bombaše u Bostonu i bombaša samoubicu iz Amerike koji je poginuo boreći se u Siriji.

AGRESIVAN I ČUDAN


Da je Mateen bio agresivan potvrdila je i njegova bivša supruga Sitora Yusufiy za CNN.

"Bio je normalan i brinuo o porodici, volio se šaliti, ali nakon nekoliko mjeseci braka uočila sam njegovu nestabilnost. Vidjela sam da je bipolaran i da bi se naljutio odjednom, bez razloga. Tad sam počela da se brinem za svoju sigurnost", kazala je bivša supruga i priznala kako ju je tukao i emocionalno zlostavljao od 2009. do 2011. godine dok su bili vjenčani.

BIOGRAFIJA OMARA MATEENA 

Bio je američki državljanin rođen 1986. godine, a roditelji su mu bili Afganistanci. Živio je u Fort Pierceu na Floridi. Mateen je bio zaštitar i imao je dozvolu za nošenje vatrenog oružja. Mateen se nalazio pod dvije različite FBI istrage 2013. i 2014. godine. Imao je ozbiljne izjave u vezi s terorizmom, i navodi se da je bio povezan s američkim bombašem samoubicom koji se molio u džamiji u Fort Pierceu. Iz FBI-a kažu da je Mateen priznao svoju vezu sa Al Kaidom, Hezbolahom i IDIL-om, no istraga je prekinuta zbog nedostatka dokaza.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.