6.9.2016. 16:36
0
"Biću prva slijepa osoba u regionu koja je istrčala polumaraton"
Mustafa Mehić Mujče je slijepi mladić iz Gračanice, čija priča zaista vrijedi pažnje. Ovaj student Pravnog fakulteta, pored učenja i bavljenja hip hop muzikom, uspješno izvršava i sve aktivnosti vezane za atletiku, koja je također njegova velika ljubav.

On se ovih dana,  zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Cvitanušićem priprema za polumaraton koji će se održati 18. septembra. Trčali su posljednji dužinski test od 18 kilometara koji je prošao bez problema. 

Sredinom aprila ove godine, Mujče je počeo trenirati trčanje i u nepunih šest mjeseci uspio je dostići značajne rezultate.

U početku je kaže jedva istrčao i pet kilometara, a danas bez problema trči mnogo više. A ovim potezom postaje prva slijepa osoba u regiji koja je istrčala maraton i krajnji cilj mu je  Olimpijada u Tokiju .

Ovaj mladić završava prvu godinu Pravnog fakulteta. Ostalo mu je još Rimsko pravo kaže.  Pored atletike, on dosta vremena provodi baveći se hip hop-om, a nedavno je snimio pjesmu sa tuzlanskim reperom Frenkijem pod nazivom "Do cilja".


Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.