14.4.2017. 17:25
6
Kako su Grbavica i Koševo dobili nazive i ko je žena po kojoj Marijin Dvor nosi ime? Grbavica se izučava na fakultetima u svijetu
Glavni grad Bosna i Hercegovine je uvršten među najljepše gradove Evrope i svake godine se broj posjetitlja povećava zbog njegove posebnosti.

Sarajevo je mjesto tradicije, relgije, običaja i vrlo zanimljivih građevinskih zdanja. Spoj je historije i modernog vremena, a svaka njegova mahala nudi posebnu priču. 

Kako sva naselja u Sarajevu imaju neku odliku koja ih predstavlja, tako i sama njihova imena nose zanimljive nazive. 

Upravo zbog njihovih imena pokušali smao saznati priču koja govori o njihovom nastanku i otkriva nam kako su dobila ime. 

Ugledani arhitekta i historičar Mufid Garibija pričao ja za Source o Koševu, Grbavici, Dolac Malti, Marijin Dvoru i Čengić Vili.

Kaže da navijači i mnogi drugi vole Koševo i Grbavicu, no ne znaju kako su ta mjesta dobila ime, pa pogledajte cijelu priču u videu iznad:

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović
Korišteni snimci: Aerial Video - Sarajevo, Armin Bećiragić

 

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.