14.9.2017. 17:19
9
Jozo Anđić otvoreno: 'Sejfović' se ne bi mogao dogoditi ni u snu. Sada onaj ko ne može nigdje naći posao može u policiju
Bivši policajac Jozo Anđić, govorio ja za Source o sigurnosti nekad i sad, te radu policije ranije i danas.

Anđić za naš portal kaže da se u vrijeme kada  je radio kao policajac, ovakve stvari kao što vidimo sada, ni u snu nisu mogle dogoditi. 

Postojao je sistem sigurnosti, a sada nemamo ni sistem ni državu tvrdi.

Anđić kaže da je škola bila mnogo bolja ranije, da je bilo usavršavanje. 

Kada je završio Policijsku akademiju, imao je šest mjeseci pripravničkog staža , gdje je morao mnogo toga da prođe, čega danas nema.

U njegovo vrijeme su se tražili sposobni ljudi. Sada traže podobne ljude navodi.

Ovakav propust, kao što se sada desio u slučaju 'Sejfović', gdje je zatvorenik pobjegao, prije rata se nije mogao dogoditi ni u snu. 

Poslušajte cijeli razgovor sa bivšim policajcem Jozom Anđićem, o radu policije nekad i sada,  u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

 
9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.