26.9.2017. 15:37
2
Odnijeli smo vodu na analizu u pivskoj boci: Voda ima fekalni miris i okus. Bebu je kupao tom vodom. Đipa je rekao da se snalazimo sami, jer smo obavijestili medije
Nisu redukcije vode u glavnom gradu BiH osnovni problem. Veći je strah od činjenice da je voda koja dolazi poslije redukcije otrovna.

Posebno se toga plaše stanovnici sarajevskog naselja Šip, koji kako navode zbog problema pojave fekalija u vodi ne znaju kome se više obratiti, te su uz našu pomoć htjeli još jednom skrenuti pažnju na svoje živote.

Naime, nakon redukcija vode koje su u ovom naselju počele na proljeće prošle godine - voda je postala zagađena kanalizacijom, što su kako kažu mještani iz "Vodovoda" više puta i potvrdili, ne obećavajući nikakvo rješenje osim redovnih analiza vode.

Na zahtjev stanara redukcije u ulici Branilaca Šipa su ukinute, ali od utorka 19. septembra i navodnog "velikog kvara" na Kobiljoj Glavi, redukcije su opet počele čime se povećala mogućnost ponovne zagađenosti vode fekalijama.

Iz "Vodovoda" su pojasnili kako je problem vodovodna infrastruktura u ovoj ulici i poručili kako oni više ne mogu biti 'privilegovani',  te da se naviknu na redukcije kao i ostatak grada.

Navodi se kako vodovodna infrastruktura  nije prvobitno bila namijenjena sadašnjem broju stanova, te se stanari pitaju, ako je to tako kako je dozvoljena gradnja još četiri nove zgrade u istoj ulici, čija izgradnja je u toku.

Stanari pozivaju aktuelnog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića da ispuni obećanje dato stanarima pred izbore prošle godine da će ovaj problem biti riješen.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.