7.2.2018. 14:43
0
"On je zlonamjeran, ide sa predumišljajem i kleveće. Zašto to nije rekao Bakiru u Sarajevu?"
Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i nekadašnji reisu-l-ulema komentarisao ja za Source.ba svoj stav da je njegov sultan sada u Briselu, a ne u Istanbulu.

Prisjetio se svog komentara izrečenog prije više od 10 godina i poručio da ima potrebu da ponovi to iz više razloga.

U početku se odmah osvrnuo na spornu izjavu Dragana Čovića, koji je u Briselu gdje su prisustvovali i Bakir Izetbegović te Mladen Ivanić s predsjednikom Evropske narodne partije Josephom Daulom, optužio Bošnjake da žele dominaciju kroz stvaranje islamske države, prikrivajući to građanskim konceptom.

Kaže kako Bošnjaci moraju znati da je Brisel glavni grad Evropske unije, gdje stoluje i naš sultan. 

Nekad je to bio Istanbul, ali više nije. Turska također želi u EU, pa šta mi onda tražimo u Turskoj kaže. 

Navodi da naša zemlja ima način da se spasi upravo kao dio velikog univerzalnog civilizacijskog svijeta. Kaže da je Bosna sazrela da bude ravnopravni član velike evropske familije pod uvjetom da Bošnjaci/Bosanci razumiju i prihvate da im je sultan u Briselu, a ne negdje drugdje. 

Poručuje Bošnjacima političarima da ostave džamijski mihrab imamima i hatibima, da se bave politikom i parlamentarcima.

Pohvalio je učešće premijera Denisa Zvizdića na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Poziva i druge političare da se prihvatite  svoga posla, da komuniciraju sa svojim kolegama u Briselu, da lobiraju kod njih za svoju državu i naciju, da radite svoj posao za koji su plaćeni, da razbijaju predrasude o Bosni i Bošnjacima, koje zlonamjerno šire Dragan Čović i Milorad Dodik. 

Cijeli razgovor možete poslušati u priloženom videu.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.