5.4.2018. 16:38
0
"Čuo sam da je Hitna pomoć u našoj ulici. Pitao sam šta se desilo, a oni su mi dali tabletu za smirenje"
Opsada Sarajeva je počela petog aprila 1992. godine. Tokom opsade glavnog grada BiH hiljade ljudi je izbubilo živote, procjenjuje se da je ubijeno blizu 12.000 osoba.

Među ubijenima su i djeca. 

Fahrudin Kučuk je samo mjesec dana nakon početka opsade izgubio kćerku Aidu. Tada petogodišnja djevojčica, bila je prvo dijete, prva žrtva koja je stradala u opsadi Sarajeva.

O tragediji koja ga je zadesila govorio je za Source.ba portal. Kučuk je sa nama podijelio svoju životnu priču i ispričao nam kako je nakon gubitka kćerke pronašao ljubav sviog života.

Fahrudin Kučuk je muž poznate novinarke i spisateljice Indire Kučuk Sorguč, koju je upoznao u ratnom periodu i danas su u sretnom braku.

Govorio nam je o svadbi koju su organizirali dok su padale granate, nabavci namirnica, te mnogim drugim detaljima iz ratnog Sarajeva.

Danas je svoju tugu zbog gubitka djevojčice pretočio u pisanje knjiga za djecu, organizirenje predstava i sl.

Cijeli razgovor s Fahrudinom možete pogledati i poslušati u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.