23.4.2018. 12:59
3
"To su sotone i ja sam toga svjestan. U slučaju da se bilo kome šta desi, poslali smo pet koverti u svijet i otvoriće se"
Objavljen je video koji prikazuje događaje od 18. marta 2018. godine, a video prikazuje Davida Dragičevića i pet nepoznatih osoba koje se dovode u vezu sa Dragičevićevim nestankom i navodnim ubistvom.

David Dragičević je 21-godišnji mladić iz Banja Luke, čije je beživotno tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci.

Iako je policija zaključila zadesnu smrt, porodica to ne prihvata i smatra da je ubijen, a novi video  ukazuje da MUP krije šta se dogodilo. 

Navodi se kako je Davidov telefon prestao da radi u 2 sata i 40 minuta, dakle 15 minuta nakon što se sreo s licima sa snimka.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, nije uopšte naveo da postoji ovaj snimak, a ni policija nije dala odgovor ko su osobe sa snimka.

Na osnovu snimka se navodi da David nikako nije mogao stići na Lauš do kuće koju je opljačkao, kako ga je optužio MUP RS.

Porodica kaže da nema dileme da je sve oko kuće režija kako bi se prikrilo ubistvo Davida Dragičevića.

Prema policijskom izvještaju, nema detalja o Davidovom kretanju od 2.20 do 2.50 sati, iako je iz ovog video snimka jasno da je on do 2.30 sati bio na Trgu Krajine sa četiri osobe o kojima policija nije rekla ni riječi.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića,  zatražio je u Banjoj Luci na okupljanju građana iz svih gradova BiH da se utvrdi istina o smrti njegovog sina, za koga vjeruje da je ubijen.

Prozvao je zvaničnike MUPRS-a, tužioca na ovom slučaju, patologa...

"Gospodo, Filipe Ćulume, Đorđe Rađenu i ukućani iz ulice Velibora Janjetovića, Željko Karanu, Dragane Lukaču, Darko Ćulume, Dalibore Vrećo, Danko Iliću... Vi ste saučesnici ubice u predmetu brutalnog ubistva Davida Dragičevića. Jednom ste ga ubili, 26.marta, na konferenciji za novinare, s montiranim zločinom i sad to sigurno znam. Samo pokušajte još jednom", rekao je Davor Dragičević u obraćanju građanima.

O snimku i svim drugim detaljima oko Davida Dragičevića, govorili smo s njegovim ocem Davorom, pa poslušajte u priloženom videu šta ja rekao o slučaju.

(Alen Avdić)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.