9.5.2018. 14:17
5
"Tužno je ovo vidjeti. Otišla sam u market i kupila im što sam mogla u sklopu budžeta"
Svakog dana se povećava broj migranata u našoj zemlji, koji su stigli sa područja Sirije, Afganistana, Palestine, Iraka, Tunisa, Maroka i drugih zemalja Bliskog istoka.

Čini se da je najnezgodnija situacija u Općini Stari Grad u Sarajevu, gdje su se migranti smjestili u park u blizini Vijećnice.

Na tom području su jer, kako kažu, nisu dobili nikakvu drugu mogućnost. Niko od organa nije se potrudio da oni dobiju adekvatan smještaj i obrok, dok se odrede za svoj budući korak kako boljoj budućnosti.

Jedni bježe od rata, drugi zbog ekonomskih uvjeta u njihovim državama, ali svima je zajedničko jedno-doći u neku stabilnu zemlju gdje će imati normalan život.

Osim što nisu naišli na razumijevanje kod vlasti, ni građani glavnog grada ih ne tretiraju mnogo bolje. Već su optuženi za krađe, kriminal, tuče i mnoge druge probleme. 

Posjetili smo park u kojem su se smjestili i vidjeli kako žive i kako se ponašaju. Jedna sasvim tužna, mirna, neuslovna i gladna situacija.

Čekaju u redu za svoj sok i sendvič, kažu da nisu voljni za razgovor pred kamerom, dosta im je njihove muke. 

Popričali smo sa nekolicinom bh. građana koji su došli na ovu lokaciju kako bi migrantima donijeli hranu i novac.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević

 

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.