18.7.2018. 12:53
2
Pripadnik čete Slavke Aleksića i svjedok u odbrani Karadžića imenovan za direktora u institucijama BiH: Sramota bošnjačkih ministara
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo rješenje o imenovanju direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH i na tu pozciju postavilo Dragana Šojića.

Dragan Šojić je bio pripadnik čete Vojske Republike Srpske s Grbavice, kojom je komandovao četnički vojvoda Slavko Aleksić. 

Aleksić je komandovao trupama raspoređenim u blizini Jevrejskog groblja, odakle je svakodnevno terorizirao stanovništvo glavnog grada BiH.

Šojić je pred sudom u Hagu 2012. godine svjedočio u odbrani ratnog zločinca Radovana Karadžića. 

Dragan Šojić je imenovan za direktora Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, na mandatni period od pet godina, počev od 5. jula 2018. godine, a imenovan je na prijedlognMirka Šarovića, SDS-ovog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Šojić je ranije  bio zaposlen kao savjetnik u Šarovićevom kabinetu u Ministarstvu za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH. 

Komenatar o ovom postupku Vijeća ministara za Source je dao Sadika Ahmetović iz Nezavisnog bloka.
Potražili smo odgovor i od ministara iz reda bošnjačkog naroda, no na sjednicama su, nemaju vremana i tako dalje. 

Poslušajte šta je Ahmetović kazao o svemu.

(Alen Avdić)

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.