7.8.2018. 17:00
4
Predstavnik boraca otkriven, Krkalić na listi DF-a: U čijem interesu poziva na blokadu i je li zloupotrijebio borce?
Predstavnik demobilisanih boraca i organizator boračkih protesta i blokada, Hamza Krkalić na listi je Demokratske fronte za predstojeće Opće izbore.

Ovu informaciju je objavio Jasmin Kadić, zastupnik u Federalnom parlamentu. Da je informacija tačna potvrđuje i spisak svih kandidata koje je objavila Centralna izborna komisija BiH.



"Da u ovoj zemlji ništa ne može proći na normalan i korektan način, odavno je svima jasno. Sve na kraju mora biti ogavno. Da su se među demobilisane borce koji više od godinu protestuju i traže svoja prava, ubacili i politički elementi koji pokušavaju artikulirati interese političkih stranaka i ubrati te najjadnije političke poene, to smo također ili znali ili sumnjali. Ipak, kada imate ambiciju da budete kandidat na listi za Parlament FBIH, kao što je to Hamza Krkalić, te istovremeno preuzimate ulogu predstavljanja boraca i njihovih zahtjeva, onda najmanje što trebate i morate učiniti jeste da to objelodanite i da kao politički predstavnik preuzmete odgovornost"
,  napisao je Kadić.

Kadić se pita kako kandidat s liste prisustvuje sjednici Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta i predstavlja borce, obraća se na pressu i prijeti blokadama, a pri tome se krije u političkom smislu. 
Podjstimo, Hamza Krkalić je jučer zajedno sa grupom boraca protestvovao pred zgradom Federalnog parlamenta, te ultimativno zahtijevao zakazivanje sjednice Komisije za usaglašavanje tekstova za danas. Nakon što je predsjednik Komisije Jasenko Tufekčić kazao da će sjednica biti održana tek u četvrtak, demobilisani borci blokirali su nekoliko saobraćajnica u FBiH.

"Hamza Krkalić od momenta kada je prihvatio kandidaturu, a to je moralo biti prije gotovo mjesec, predstavnik je stranke na čijoj je listi, te niti je smio niti se trebao predstavljati kao predstavnik, a još gore kao predvodnik demobilisanih boraca. Zloupotrijebio je i borce i njihove zahtjeve. Stranka na čijoj je listi, također. Ili je, ako nije svjestan ovih činjenica, i sam zloupotrijebljen, što ga svakako ne amnestira od odgovornosti. Da ne podsjećamo kako niti jedna politička stranka pa tako niti stranka na čijoj je listi Hamza, nije ponudila nikakva a kamoli konkretna rješenja za zahtjeve boraca",  dodaje Kadić.


Poslušajte šta je za Source rekao zastupnik Jasmin Kadić u priloženom videu.

(Alen Avdić)
  

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.