15.10.2018. 13:43
34
"Dino Merlin je jedan mali beskičmenjak, a Letu štuke su kokuzaneri koji ne mogu kiflu zaraditi ovdje"
Nakon što je bubanjar Amar Češljar, navodno napisao komentar da bi ‘poslao tenk’ na Hrvate koji su u Mostaru protestvovali protiv Željka Komšića, izazvao je burne reakcije u javnosti.

Odmah se oglasio i Dino Merlin koji je otkazao saradnju Češljaru zbog komentara.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća širom svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti. S poštovanjem, Dino Merlin.“

Nakon što je potvrđeno da je Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru i perkusionisti Amaru Češljaru, to je uradio i sastav Letu štuke.

"Šokirani smo i zatečeni izjavom našeg bubnjara Amara Češljara i ovim putem se ograđujemo od nje. Također smo primorani otkazati mu saradnju zbog svega što u toj izjavi stoji. Govor mržnje nikad ni u primisli nije bio sadržaj naših pjesama već upravo suprotno. To znaju svi poštovatelji i ljubitelji naše muzike", navodi se u saopćenju grupe "Letu štuke".

O cijelom slučaju za Source je govorio pjevač Kemal Hasić, koji je vrlo oštro osudio ovako ponašanje bh muzičara koji su Češljaru otkazali saradnju. 

Poslušajte šta nam je rekao u priloženom snimku.

(Alen Avdić)

34
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.