26.10.2018. 15:01
10
"Ovo je okidač da se pokrene 'bosanska sablja'. Da ima smrt strijeljanjem, ja bih bio prvi u tom vodu"
Jutros su ubijeni Adis Šehović i Davor Vujinović, sarajevski policajci koji su prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti izgubili živote.

Šehović je preminuo na mjestu pucnjave, dok je Vujinović preminuo šest sati kasnije od posljedica ranjavanja.

Ovi policajaci bili su dugogodišnji, iskusni policajci i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe 2012. godine u Sarajevu.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje rano jutros, oko 4 sata, došlo je do napada na policajce koji su izvršili članovi kriminalne grupe koja je pokušala ukrasti automobil. Na njih su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu. U toku je velika policijska potraga za počiniteljima.

Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Republike Srpske stavili su sve moguće kapacitete na raspolaganje u cilju pronalaska izvršilaca ubistva dva policajca u Sarajevu.

Iza Šehovića su ostali sin i supruga, a iza Vujinovića supruga i dvoje maloljetne djece.

O cijelom slučaju i ubistvu kolega za Source je govorio Alija Jašarević, bivši komandir Specijalne jedinice sarajevske policije i direktor Agencije za zaštitu imovine i ljudi „Nova Gama“.

U videu iznad poslušajte šta je kazao.

(Alen Avdić)

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.