4.12.2018. 13:33
6
Pauk, pendrek i kazne: Sirotinji zabranti da vozi krševe, Vlada da nagradi trkače, rođenim Sarajlijama ukinuti auto
Zagađenje zraka u glavnom gradu BiH je godinama prisutan problem, ali kada čestice izmaknu kontroli onda se kao poduzimaju određene mjere.

I kako nijedan posao odrađen na brzinu, ne može donijeti dobar ishod i konstruktivno rješenje, tako ni u ovom slučaju ne možemo dobiti odgovor koji bi građanima odgovarao.

No, vlast se oko toga ne sikira mnogo, pa kažu da će samo prepisati od prethodnih, te uvesti par -nepar sistem protiv zagađenja.

Zabrani ljudima da voze i problem će se riješiti, misle. A o detaljnijem planu poboljšanja zraka razmišljat će naredne godine.

Prvi put kada je ova mjera izrečena  građani su bili ljuti i ogorčeni ponašanjem vlasti, a sada već sprdaju novu vlast i poručuju da 'odlično' krenuli u novom mandatu.

Jedan od zanimljivijih komentara na mrežama bio je na račun Dine Konakovića, iz čijih usta je izašla ovakva ideja na sadašnji problem.

"Ne možeš iz ovog Konakovića izbaciti SDA da si pita", stoji u komentarima na mreži.

Da je stanje, bez obzira na ozbiljnost situacije, postalo smiješno, pokazuje tu najbolje ponašanje građana koji kažu , bez obzira na kazne, neće poštovati ovakve besmislene i bahate ideje vlasti.

O par-naper sistemu smo pričali sa psihologom Srđanom Puhalom, koji nam je na svoj način kazao kako treba riješiti ovaj poreblem.

(Alen Avdić)

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.