8.1.2019. 13:04
1
"Ognjenu Vranješu bih zabranio da igra, a pripadnike OS BiH treba kazniti zbog takvog ponašanja"
Vrijeme je praznika, vrijeme kada trebamo biti bolji nego ikad, voljeti i poštovati sve oko sebe, širiti mir i ljubav.

No, u našoj zemlji to ide drugačije. Kako slika govori, u BiH je vrijeme praznika period kada mnogi od nas pokazuju one svoje najgore osobine, kada se prsimo i pokazujemo u najgorem svjetlu.

Praznici u BiH su postali prilika drznicima da šire provokaciju, nacionalizam i tenziju koliko god žele a da za to ne snose n nikakve sankcije.

Tako je u Srebrenici Badnje veče bilo sve samo ne praznik. Povorke automobila i građana koji pjevaju četničke pjesme, u mjestu gdje su ti isti četnici počinili genocid.

Pored svih provokacijskih tekstova za Bošnjake i pucnjeva koji majke podsjećaju na najstražnija dešavanja u našoj zemlji, na ulazu u Memorijalni, mjesto gdje su ukopani svi mrtvi tog grada, ostavljena je vreća sa svinjskim ostacima.

Dan poslije, kako prenose mediji, dva pripadnika OS BiH u Bileći 'proslavljaju' Božić uz pjesmu 'Tri Božićna ne dam dana, za hiljade Ramazana'

A odmah se u svim nacionalističkim porukama našao i Ognjen Vranješ. Ponovo. Nogometni reprezentativac BiH već je imao nekoliko nacionalističkih ispada, no nije zbog toga snacionisan. Zato je valjda ponovo hrabar da u opis fotografije stavi stih pjesme "Ne volim te Alija" Baje Malog Knindže.

Uz fotografiju s prijateljima stavio je opis "Drhte ruke oko Banje Luke", što je stih pjesme "Ne volim te Alija" koju pjeva Baja Mali Knindža. On je nedavno napravio i tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića, a takvo ponašanje je osudio i Nogometni savez BiH.

O svemu ovom za Source je govorio Fra Mile Babić iz Franjevačke teologije u Sarajevu, koji osuđuje svaku nacionalnu netrpeljivost.

(Alen Avdić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.