22.1.2019. 14:27
0
Pogledajte kakvo je stanje na urušenom mostu u Halilovićima: Vozači u opasnosti, radnici spašavaju kablove
U sarajevskom naselju Halilovići, došlo je od obrušavanja mosta preko kojeg svakodnevno prelazi veliki broj automobila i teretnih vozila.

Desna strana mosta  se zajedno sa zaštitnom metalnom ogradom obrušila u rijeku, a na ovom mostu se nalazi i rupa promjera blizu 30 centimetara koja dodatno otežava kretanje vozila.

Oštećeni most nalazi se u blizini Carinskog terminala Sarajevo, a ovaj dio grada je poznat kao izuzetno prometan, što predstavlja veliku opasnost.

Ranije su iz Direkcije za puteve KS kazali da bi rekonstrukcija mosta trebala uskoro započeti, međutim ništa se ne radi po tom pitanju, što ova situacija i pokazuje.

Iz MUP-a KS su kazali da neće zabraniti saobraćanje dok za to odluku ne donesu nadležni za ceste, što je u ovom slučaju Direkcija za puteve KS.

Trenutno se saobraćaj odvija naizmjenično samo jednom trakom. Još uvijek se čekaju reakcije nadleženih kada je riječ o početku procesa saniranja oštećenog mosta i eventualnom zatvaranju mosta za saobraćaj.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.