18.2.2019. 16:20
2
"Smiješno je. I supruga me pita za to. Ako kvadrat stakla pišu dvije hiljade maraka a ono košta sto maraka, onda vidiš da nešto nije uredu"
Za Source je govorio Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, a razgovarali smo o aktuelnim temama iz naše zemlje.

Jedna od takvih je i pult Turističke tzajednice KS od 15-ak kvadrata, koji je postavljen u dijelu Starig Grada, a njegova vrijednost je iznosi nevjerovatnih 252.000 KM.

Firma Dinalsa je izabrana kao najbolji ponuđač za ovaj projekt, s kojom je ugovor potpisao bivši direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar.

Naime, ukupna vrijednost ugovora iznosi 215.000 KM, plus PDV, što čini konačnu cijenu od 252.000 KM. Navodi se da ponuđač zadovoljava sve uslove u tenderskoj dokumentaciji te sadrži prihvatljivu cijenu. 

Uskoro bi trebala početi i gradnja informativnog centra na Baščaršiji, a Turistička zajednica KS planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad.

Dio intervjua sa Hadžibajrićem možete poslušati i pogledati u priloženom videu iznad, a ostatak možete pogledati sutra (utorak) na našem portalu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber


2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.