12.3.2019. 11:57
2
Najtužnija slika je sramota naša: Oni sjede u Skupštini, a Davidove kosti napuštaju grad kojem je dao svoj život
Majka i otac Davida Dragičevića su ekshumirali tijelo svoga sina kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. 

Slučaj nije do kraja riješen, jer ga prate mnoge kontroverze, a devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije.

Roditelji su tvrdili kako je njihov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran.

Odlučili su nakon uzaludne borbe, ali i mnogih prijetnji povući se i spasiti vlastitu glavu.

No, neće dozvoliti da posmrtni ostaci njihovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“, kažu. 

O svemu ovom govorili smo sa Vojinom Mijatovićem, političarem i građaninom Banjaluke, koji je za Source kazao da je kriva i pozicija i opozicija za ovo što se dešava s porodicom Dragičević danas.

(Alen Avdić)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.