14.3.2019. 13:30
26
Ko su Spahovići? Benjamin, Izo i Tomo. Pljačke, iznude i zatvor. Reality, tuče i žene
Sinoć su uhapšeni Benjamin Spahović (22) i Nedim Hasić (24), koji se sumnjiče za pljačku benzinske pumpe "Hifa Petrol" u naselju Ugorsko.

Sarajevska policija oglasila je jutros s detaljima o potjeri koja se sinoć odvijala od Vogošće do Kovačića, gdje su sustignuti i uhapšeni osumnjičeni.

"NN lice je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke "rover", registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekalo drugo NN lice, udaljilo u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo",
kažu iz policije.

Kod osumnjičenih je pronađen novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje spomenutog krivičnog djela. Uhapšeni su odranije poznati po činjenju krivičnih djela. Hasić je ranije hapšen zbog razbojništava. 

Benjamin Spahović i Nedim Hasić branili su se šutnjom u policiji. Spahoviću se stavlja na teret i paljenje vozila Naide Karić, ali to nema veze s njim, kaže njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Ko je Benjamin Spahović?

Benjamin Spahović je poznat i kao MMA borac, te učesnik u srbijanskom realityju 'Parovi', gdje je svakodnevno pokazivao da se radi o konfliktnoj osobi, jer se stalno tukao. Iako je imao ženu i dijete, sa više djevojaka je tamo svakodnevno pred kamerama vodio ljubav. Čak je i roditelje uveo u reality. U vezi je sa Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil u naselju Dobrinja. Navodi se da je upravo on kupio Mini automobil koji je zapaljen. Spahović i Mina su se zabavljali tri godine, a tokom njihove veze Benjamin se viđao i sa Aleksandrom, koja je zatrudnila i rodila mu kćerku Rejnu. To je bio razlog Benjaminovog i Mininog raskida navodno, ali MMA borac nikada nije prebolio svoju najveću ljubav. Spahović je u realityju "Parovi"  nevjenčanu suprugu Aleksandru prevario sa čak četiri djevojke, a potom je molio producente rijalityja da uvedu i Minu.



Ko je Izedin Izo Spahović?

Benjamin Spahović je sin Ize Spahovića koji je 2016. godine sa Amarom Adrovićem uhapšen zbog iznude milion konvertibilnih maraka. Njih dvojica su uhapšeni u privatnom objektu Izedina Spahovića, takozvanim Kulama Bistrik. Spahovića se dovodilo u vezu sa kamatarenjem nekoliko osoba na području Sarajeva. U maju 2015. godine Izo Spahović je uhapšen zbog sumnje da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na drugo vozilo.



Ko je Tomislav Tomo Spahović?

Sin Izedina Spahovića i brat Benjamina Sphovića, Tomislav Tomo Spahović, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA boraca, je u pritvoru 7, 5 godina zbog ubistva  Amila Geca. Nadzorne kamere u ulici Nusreta Prohića snimile su trenutak kada je Tomislav Spahić ispalio najmanje pet hitaca u vozilo u kojem se nalazio Amil Gec. Snimku na kojem se vidi da Spahović i dalje intezivno trenira u zatvoru, objavio je Arlis Aro Nišić, kojem je, također, suđeno za umiješanost u ubistvo Geca.

26
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.