20.3.2019. 19:42
0
"Strah je postojao, dvojica sudija su glasali protiv ove presude. Ipak, ovo je činjenica i tu nema kompromisa"
Danas je Radovanu Karadžiću izrečena drugostepena presuda kojom je osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Ovom presudom su mnogi zadovoljni, no ostaje žal što nije osuđen i za sedam općina u našoj zemlji gdje je također počiono zlo.

Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i preživjela žrtva genocida u Srebrenici je kazao da je doživotnom kaznom za Radovana Karadžića pravda djelimično zadovoljena, ali iz ovog neće puno naučiti oni koji trebaju da nauče.

Poslušajte u snimku iznad šta je kazao.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.