24.6.2019. 14:31
1
"Svezao ih je u kesu i ostavio u potoku. To su monstrumi od ljudi"
Ovih dana na Facebooku se širi video na kome se vidi veoma tužan prizor psa koji trči za automobilima na Karauli, misleći da su to vlasnici koji su ga ostavili.

Naime, video prikazuje psa na prijevoju Karaula, između Olova i Kladnja, kako trči samom sredinom ceste u želji da stigne one za koje je mislio da ga vole.

Ne zna se ko je ostavio psa usred šume, na dijelu gdje nema naselja niti nečega od čega bi se mogao prehraniti, ali je sigurno da ovo nije jedini ovakav monstruozan čin.

Vlasnici se jednostvano u nekom trenutku predomisle i kućnog ljubimca počnu gledati kao opterećenja, nakon čega ih odvode i ostavljaju.

I najčešće ih ostavljaju daleko i na terenu s kojeg se ne mogu vratiti, ne razmišljajući o tome hoće li ih udariti automobil ili će umrijeti od gladi.

No, nije ovo najveći problem koji možemo vidjeti, nerijetko se pojedinci odluče i otrovati pse, ubiti mačku i još groznije stvari uraditi kada su u pitanju životinje.

O ovoj temi govorili smo sa herojem koji je spasio hiljade životinja iz nepristupačnih dijelova naše zemlje, vadio ih iz jama, rijeka, liječio poslije bolesti, udesa i trovanja.

Za Source je govorio Fahrudin Caki Bravo, a šta nam je kazao poslušajte u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.