22.7.2019. 12:04
1
"Korida se neće zaustaviti. Nemam ništa protiv mišljenja da je to krkanluk, ali broj ljudi koji dolaze daje nam odgovor"
Mještani Mjesne zajednice Gajevi u općini Ilijaš poručuju da neće dozvoliti održavanje 'Čevljanske koride' i najavljuju proteste.

Podsjećaju da je narodni teferič u Čevljanovićima prvi put organizovan 1947. godine kao sjećanje na Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine, koji je u Socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini obilježavan kao državni praznik.

Navode, kako od početka održavanje teferiča  organizaciju snosi Mjesna zajednica Gajevi, što posljednjih godina više nije slučaj. 

Već niz godina građani Mjesne zajednice Gajevi navodno nemaju nikakve koristi od te manifestacije, a trpe ogromnu štetu.

Članovi Savjeta MZ Gajevi Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnijeli su i krivičnu prijavu protiv Besima Gljive kao i bivšeg predsjednika MZ Gajevi Harisa Gljive zbog sumnje na nezakonite aktivnosti sa bankovnim računom Mjesne zajednice Gajevi. 

Iz MZ Gajevi obavještavaju da nikome nisu dali saglasnost za održavanje ovogodišnje koride te će u subotu i nedjelju održati proteste.

Korida je najavljena za sljedeći vikend, 27. i 28. juli 2019. godine.

O svemu smo popričali s Besimom Gljivom, predsjednikom organizacionog odbora 'Čevljanske koride'.

(Alen Avdić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.