25.9.2019. 15:34
4
"Izvinjavam se narodu i tražim ostavku od njega i svih koji su ga doveli na poziciju. Ovo je nanijelo veliku štetu SDP-u"
Portal Žurnal objavio je da je novoimenovani direktor javnog preduzeća Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđen da je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena, te da je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je komandovao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

Enver Zornić dakle neće ostati na funkciji direktora javnog preduzeća Toplane Sarajevo ukoliko se pokažu tačnim informacije o tome da je u ratu naredio likvidacije Srba i Hrvata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Zornić je na prijedlog SDP-a, uz prethodnu saglasnost Vlade Kantona Sarajevo, početkom septembra imenovan za direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Toplane Sarajevo.

Ovaj podatak i poduhvat je SDP-u znatno urušio ugled, a o tome smo razgovarali i sa Vojinom Mijatovićem IZ SDP-a.

(Alen Avdić)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.