6.8.2021. 19:08
9
Nejra Latić-Hulusić progovorila o incidentu u Tuzli, ali i o pravima pokrivenih žena
Redateljicaa i kolumnistica Nejra Latić-Hulusić nedavno se obratila javnosti putem svog Facebook profila povodom problema u Tuzli, a sve nakon nezgodne scene zbog odjevenog burkinija za potrebe kupanja na tamošnjem bazenu.

Nakon što je Source.ba portal objavio tekst pod naslovom "Nejra Latić Hulusić doživjela stres u Tuzli - Zbog burkinija su me udaljili iz jezera?!", nedugo nakon toga oglasili su se iz tuzlanske Panonike.


"Gospođa N.H. ne govori istinu kada kaže da je od službenih lica dobila informaciju da je od ove godine dozvoljeno kupanje u odjeći koja potpuno pokriva cijelo tijelo (burkini) jer to jednostavno nije tačno i da joj to niko nije mogao reći, što je i utvrđeno razgovorom sa uposlenicima koji su danas radili na ulaznim kapijama" navodi se u demantiju Panonike. 


"Radi se o svjesnoj provokaciji gospođe N.H. koja još od ranije neće da prihvati naša pravila i propise koji regulišu i tu oblast,  poredeći kompleks Panonike sa otvorenim vodama mora, jezera i rijeka ili bazena u hotelima visoke kategorije i čak svjesno prebacujući današnji događaj  na politički problem. Uvođenje mjera propisane odjeće za kupanje je isključivo iz higijenskih razloga  i zbog činjenice da Panonska jezera nisu protočne prirodne vode kao i činjenice da je  na kompleksu Panonskih jezera velika koncentracija kupača." naglašavaju u demantiju uposleni u ovoj firmi.


- Admir Čavalić (SZaBiH) i Senad Mehmedinović (PDA) su odgovorili pozitivno do ovog treutka na molbu pokreta Ženski marš da u ime građanki i građana podnesu inicijativu na sjednici gradskog vijeća Grada Tuzla o izmjeni pravilnika o odijevanju na JKP Panonnica d.o.o Tuzla - navodi Latić-Hulusić.



- Napominjemo da je na kompleksu Panonskih jezera od početka sezone 1.juna 2021.godine zabilježeno preko  170.000 posjeta i da nismo imali niti jedan incident ovog tipa,  jer se gosti prije dolaska na Panoniku informišu o našem kućnom redu preko naše web stranice www.panonika.ba ili preko naših stranica na društvenim mrežama,  gdje redovno i pravovremeno odgovaramo na upite o primjeni pravila o kupaćoj opremi", stoji u saopćenju JKP Pannonica doo Tuzla -  navodi se u njihovom saopćenju.



Nakon kompletne ove situacije, pred kamerom Source.ba portala govorila je Latić-Hulusić. Govorilo se o situaciji iz Tuzle, ali i općenito o pravima pokrivenih žena i ko to odgovara (ne)ispravnosti tih kodeksa ponašanja. Spomenuta je i IZUBiH, detalje poslušajte u videu.

Redakcija portala Source.ba kao i uvijek tu je da nepristrasno prenese tačne i provjerene informacije, te smo dali priliku objema stranama da kažu njihov stav o ovoj temi.



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ: Kenan Ćemo
MONTAŽA: Kenan Ćemo

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.