9.9.2021. 14:40
0
Almir Bečarević, BH GAS: Bisera Hadžialjević i Nermin Džindić iznose laži i rade štetu po BiH!
Almir Bečarević iz BH GAS-a osudio je ponašanje nekoliko osoba koje kroje sudbinu BiH, a osvrnuo se na "iznošenje bezočnih laži" od strane Bisere Hadžialjević i Nermina Džindić. Za njih dvoje nije imao ama baš nikakve riječi pohvale.

Bečarević jke medijima poslao demant u kojem tvrdi da su iznesene brojne laži i da se radi na štetu BiH, te da je i sam prelazak na Turski tok besmislena stvar za Bosnu i Hercegovinu. Demant prenosimo u cjelosti bez korekcija:

 
U skladu sa zakonom dostavljam svim medijima demant na iznesene brutalne laži i patvore koje su objavljene u tekstu, citiram:"Cijena plina neće rasti do kraja godine - naveo je na početku maila 

"Kao prvo, prelaskom na Turski tok obećana je cijena plina manja za 20%, a sad učesnici sastanka kažu da cijena plina neće porasti do kraja godine. Učesnici sastanka ne priopćavaju javnosti da je cijena plina za industriju već povećana za preko 30%, a da će ista dodatno rasti za preko 50% početkom 2022. godine. Učesnici ovog sastanka u svojim patvorama zanemaruju da će se kumulacija svih povećanja cijene gasa odraziti u prvom kvartalu 2022. godine i gdje bi povećanje cijene za građane trebalo iznositi između 25% do 40%.", naveo je na početku demanta Bečarević.


U svojoj panici, a zbog jasno prezentiranih činjenica koje je BH-Gas davno dostavio gospodinu Džindiću, sada se izmišljaju nekakvi nagomilani dugovi BH-Gas-a, a istina je samo jedna:

- BH-GAS NA OVOM SVIJETU NIJE DUŽAN NITI JEDNOG KM BILO KOME,
-BH-GAS JE U PRETPLATI POREZA NA DOBIT I POREZA NA DODANU VRIJEDNOST.

- Što se tiče otuđivanja novca od građana FBiH sram i stid neka te bude Nermine Džindiću jer TI dobro znaš da si svaku dobit TI odobravao, a Ured za reviziju dao pozitivno mišljenje na poslovanje BH-Gas-a kao i Odbor za energetiku Parlamenta Federacije BiH. O svemu postoje dokazi. 

- Jedino opterećenje koje će građani dobiti je opterećenje prelaska na Turski tok jer ako nije tako objavite JAVNO sve fakture Gazproma, Energoinvesta i faktura Energoinvesta prema industriji u periodu januar-august 2021.godine i dostavite ih Odboru za energetiku Parlamenta FBiH.



"Što se tiče plaćanja obaveza za usluge koje nikad neće biti obavljenje i za koje kao ne postoje saglasnosti Nadzornog odbora dostavljam svim medijima samo jednu od saglasnosti Nadzornog odbora BH-Gasa kojom se daje saglasnost BH-Gas-u da sa Energoinvestom potpiše Pismo uvjerenja da ove dvije kompanije nikad neće raskinuti Ugovor sa mađarskim transporterom FGSZ." navodi on i dodaje:

- Na kraju, sve vaše patvore mene vesele jer su znak panike zbog onoga što predstoji, a to je ili da “nađete“ desetine miliona KM za pokriće razlike u cijeni gasa ili da povećate cijenu gasa prema građanima, a što je i bio cilj ovog sastanka tj. stvarate ambijent dokazivanja nekakvog kriminala, a kako bi, ko biva, zaštitili građane od poskupljenja gasa do kraja godine.


"Niti jedan od učesnika sastanka pojma nema kako se formira cijena gasa, a TI ministre Džindiću neka te je stid i sram ovog čovjeka koji ti je od 2016.godine formirao cijene prirodnog gasa". završne su riječi Bečarevića u demantu na informacije o planu za snabdijevanje gasom u BiH.

U fono razgovoru za Source.ba, on je naveo nekoliko veoma škakljivih podataka o samom procesu nabavke gasa za potrebe građana u BiH. Progovorili smo i o stanju u BH GAS-u.



(Amer Mujezinović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.