13.10.2021. 13:55
0
Maida Idrizović direktorica 'Vladimir Nazor': Nema vremena za odmor, ovaj Centar treba još da napreduje!
Maida Idrizović već 22 godine uposlenica je JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju 'Vladimir Nazor' u Sarajevu. Kako se dalo vidjeti, svoju funkciju obavlja srčano i uz ogromnu dozu odgovornosti prema djeci i omladini koja pohađaju školu 'Vladimir Nazor'.

Posljednje dvije godine njen radni angažman svodi se obavljanje posla direktorice Centra. Prije toga, Idrizović je obavljala funkciju nastavnice muzičkog odgoja. Kaže nam da je posao ispunjava maksimalno, te navodi da je zaboravila šta je to slobodno vrijeme i godišnji odmor, na kome nije bila već dvije godine. Tvrdi da je ova ustanova, usposleni i djeca trebaju.

Da izdvajamo dijelove iz razgovora, vjerujte da ne znamo šta bi prije trebali napisati jer nas je direktorica Idrizović ugostila odlično i dala nam super informacije o napredovanju ove ustanove. Nakon razgovora s njom, uvjereni smo da je nad Centrom počelo sjati sunce - nakon svih prijašnjih zbivanja. O njima sada nećemo, jer sve što je loše treba ostaviti po strani.


U 'Vladimir Nazor' dolazi veliki broj donacija (pored obaveznih sredstava iz vladajućih struktura), ponosno je istakla Maida. Raduje je činjenica što ipak nisu zaboravljeni i dijeli radosno informacije o tome ko ih je sve posjetio odnosno planira posjetiti. Veliku zahvalnost dala je načelniku Novog Sarajeva, Hasanu Tanoviću. Spomenula je Idrizović s ponosom informaciju da će ih posjetiti i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić

U naših, preko 15 minuta razgovora stalo je mnoštvo emocija i veoma mnogo bitnih podataka koji ukazuju na to da ova djeca nisu i ne smiju biti zaboravljena. Pričali smo i o broju uposlenih, te o tome da li im je potrebno pojačanje u bilo kojem obliku. Detalje pogledajte u videu snimljenom u kabinetu direktorice JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju 'Vladimir Nazor' u Sarajevu



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.