4.11.2021. 18:15
1
Alkalaj objasnio za Source zašto je Schmidt spriječen da govori pred Vijećem UN-a
Svoje vrijeme planirano za diskusiju ambasador BiH pri UN-u, Sven Alkalaj iskoristio je sinoć da saopšti neke od glavnih komada izvještaja visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

U pitanju je polugodišnje izvješće (vrijeme u kojem je Schmidt prisutan u BiH) izvještaj s kojim se javnost u našooj zemlji ali i šira javnost u regiji  več upoznali jer je nekolicina medija iz regiona u toku jučerašnjeg dana objavila izvještaj  u tekstualnom formatu. U toku telefonskog poziva, Alkalaj naglašava da je svoj planirani govor stravio po strani te je iščitao dio izvještaja visokog prerdstavnika: 

- Moje obraćanje je sumiran izvještaj visokog predstavnika Schmidta jer njemu lično nije dopušteno da govori pred Vijećem, naveo je Alkalaj ua Source, nakon jučerašnjeg održanog govora pred  Vijećem sigurnosti UN-a. 

Alkalaj je naglasio činjenicu da Milorad Dodik blokirao Predsjedništvo u njihovom eventualnom donošenju odluka po kojima je, smatra Alkalaj, Milorad Dodik mnogim građanima ugrozio živote jer je tako postupio.
 
U telefonskom razgovoru za Source je odgovorio i na nekoliko pitanja o tome zašto Schmidt nije smio/mogao da se obrati pred Vijećem. Upitali smo ga da li smatra da je to jer se usudio istači činjenice koje njegovi prethodnici nisu smjeli. Poslušajte detaljnije u razgovoru.


(Amer Mujezinović) 

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.