6.5.2022. 17:27
4
Sagovornica Nina u suzama: Mog uginulog psa Loka vam halaliti neću!
Šta napisati a ostati nepristrasan, stvarno ne znamo.. Ne smijemo biti niti na strani sagovornice, niti na strani veterinara u Sarajevu i općenito u BiH. Tužna ljudska priča o gubitku (smrti) najboljeg čovjekovog prijatelja, Ninog i Vedranovog psa i nas je rasplakala.

Nina Zubović Vignjević, građanka Sarjeva, kaže nam nije ljuta na veterinare ali jeste na sistem rada jer 'onaj neko' ili 'ono nešto' ne štima. Nije samo u pitanju njen ugunuli pas, tu je još mnogo više pitanja i podpitanja koja ostaju nerazjašnjena u čitavom sistemu.






"Svaka osoba koja ima ljubimca zna koja je bol kada ga izgubite. A još teže vam padne kada znate da je taj pas imao veću šansu za prezivljavanje a nije je dobio. Mi smo našeg Loka izgubili nažalost i iskreno se nadamo da će Loko biti posljednji pas koji nije dobio šansu, da će nadležne institucije reagovovati na naš apel da Veterinarski fakulteti Univerziteta u Sarajevu uvede dežuru i da nadu vlasnicima da spase svoje ljubimce kada je to potrebno.", napominje Nina nakon snimanja priče o stanju veterinarskog sistema u Sarajevu i šire.




 

Video je preemotivan, a sagovornica je i zaplakala u jednom momentu. Nadamo se da će njena priča odjeknuti u javnosti i stvoriti neki novi, bolji odnos prema životinjama koje su vlasničke, ali ipak nemaju adekvatno rješenje u slučaju problema i 'posljednjih minuta' u njihovom životu.

Na kraju postavili smo zajednički zaključak i ujedno upit za javnost  - Zašto ne postoji adekvatna veterinarska dežura u Sarajevu?


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.