20.5.2022. 13:59
0
Naida Bojičić: Vegani mogu jesti tortu i burger, ali spremljenu uz specifičnu recepturu
Odlučili smo se posjetiti jedan zanimljiv objekat u sarajevskom naselju Ciglane, a radi se mini restoranu koji služi hranu i piće isključivo na vegetarijsko-veganskoj osnovi. Mnogo je tabua prisutno u društvu, a jedan od njih još uvijek je i veganski tip prehrane.

Bez odavanja velikih tajni poslovanja, naša sagovornica Naida Bojičić kazala nam je da su mnogo pristupačniji od ostalih objekata koji nude sličan vid ponude.

Naida je veoma mlada odlučila da se prebaci na ovaj tip prehrane, a sa svoje 24 godine odlučila je pokrenuti svoju vlastitu radnju u kojoj služi isključivo vegansku/vegetarijansku ponudu jela i pića. Raspitali smo se da li se u toku dana treba pridržavati nekog specijalnog režima uzimajući u obzir da je mnogo 'strožiji' režim jer nema mnogih stvari koje u toku dana jede prosječan građanin koji nije na veganskoj/vegetarijsnskoj prehrani.

 

 

Kolko se ovaj tip osoba razlikuje od onih koji konzumiraju mlijeko, meso kao i ostale namirnice koje su uobičajene na trpezi, odgovorila nam je sagovornica u toku snimanja razgovora. Nešto veoma zanimljivo su veganski burger kao i torta pravljena specijalno za one koji su na ovakvom režimu prehrane. U videu čujte još mnogo zanimljivih stvari koje možete pronaći u ponudi.

Upitali smo našu gošću i kakve su cijene u objektu jer je opće poznato da se radi o mnogim sastojcima koji su cjenovno veoma (ne)povoljni uzmemo li u obzir kakav džeparac ima jedan građanin u Bosni i Hercegovini. 


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo  

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.