1.6.2022. 20:23
1
U Sarajevu otkriven spomenik Mirzi Delibašiću, legendarnom košarkašu
Današnje svečano otkrivanje spomenika legendarnom košarkašu Mirzi Delibašiću definitivno će ostati datum upamćen širom regije. Plato na Skenderiji u Sarajevu os danas je bogatiji za pravo sportsko i ljudsko blago.

“Mirza je Bosanac. Moja žena je Bosanka i moja djeca su Bosančad, kaže. Najviše njemu zahvaljujući Bosna je, otkad je u Jugoslaviji bila, postigla svoj kulturni i politički legitimitet 1979. godine kada je KK Bosna osvojila Kup evropskih šapiona.", pročitao je Danko Delibašić na ceremoniji i dodao:

"Zbog toga je prirodna, ali i izuzetno fantastična, njegova odluka da na poziv Reala, da sebe i svoju porodicu iz ratnog Sarajeva evakuira za Madrid, ne otputuje i ostane sa svojim borcima – za poštovanje za svaki trenutak života. Jedne večeri dok je za kafanskim stolom sjedio, na njegov nagovor Zlaja Arslanagić je pjevušio Noćas mi se snilo, prepričavao je, zapravo recitirao, homerovski san iz protekle noći. O tome kako su mu u san došli sinovi da ga pitaju.", naveo je Danko.

"Svaku patetičnost u cijeloj situaciji pobrisala je posljednja rečenica, pitanje koje mu šestogodišnji sin postavlja: Jelde tata da je situaciju u Bosni pravo zajebana?”, pročitao je Danko Delibašić u toku ceremonije na Skenderiji i potom odgovorio sa “jeste”.

Jedan dio posvetio je jučerašnjem datumu i razlogu zašto je zašto je pomjereno otkazivanje biste ovom sportskom velikanu. Sjetio se Danko u toku govora žrtava Prijedora i naveo da je tp razlog pomjeranja svečanosti u Sarajevu. Odao je počast i nenadano preminuloj Segnedini Srna-Bajramović.


Veliki broj građana, među kojima i ogroman broj poznatih ličnosti uz aplauz i povike "bravo", "odlično", "Mirza hvala ti" dočekali su svečano otkrivanje spomenika legendi košarkaške scene.


Mirza,  hvala ti.


NOVINAR: Amer Mujezinović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.