20.8.2017. 1:26
5
''Treba izaći s nekom vizijom i reći šta klub želi. Žao mi je što niko nije pitao šta mislim o igri Anela Šabanadžovića''
U 112. gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara, tim sa Grbavice je na Koševu slavio sa minimalnom prednošću od 1:0

Prije početka utakmice, ekipe su minutom šutnje odale počast nastradalim u napadu u Barceloni. A nakon sudijskog zvižduka, Željezničar je zaprijetio. Perica Ivetić je u kaznenom prostoru srušio Gorana Zakarića, koji je prethodno pobjegao odbrani Bordo tima, te je sudija pokazao na bijelu tačku, a iz igre isključio defanzivca Sarajeva.

Za prednost od 0:1, siguran je bio kapiten Plavih Zajko Zeba.

Gruba igru smo vidjeli sa obje strane, a sudija Čuić nije štedio kartone, tako je nakon  Ivetića i fudbaler Plavih Sinan Ramović dobio crveni karton, te su obje ekipe nastavile sa po 10 igrača.

U 56. minuti Čuić drugi put pokazuje na bijelu tačku, ovaj put za Sarajevo. Odgovornost je preuzeo Rahmanović, no nije bio sreće kao i Zajko Zeba, pa mu je Vedran Kjosevski odbranio penal, te se tako iskupio za prekršaj koji je prethodno napravio.

Do kraja utakmice, obje ekipe su imale po nekoliko šansi, no izgledalo je kao da nijedni ni drugi nemaju snage da nešto više učine.

Novinar: Amila Alijagić

Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.