21.8.2017. 19:35
0
''Pokazali smo kako se srcem igra za reprezentaciju. Ne pokušavajte otpisati Duleta, on ostaje s nama''
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala na sarajevski aerodrom nakon što su u Armeniji savladali selekciju te države, te se plasirali na kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, koje će se igrati u novembru.

Ovu mladu reprezentaciju, koja je uprkos neigranju iskusnijih reprezentativca, uspjela ostvariti plasman u kvalifikacije, na aerodromu je dočekao veliki broj ljudi, kako bi im dali podršku, te ih ohrabrili i dali do znanja da svi vjerujemo u njih i da smo svi kao nacija jako ponosni.

Nažalost, selektor Duško Vujošević, zbog zdravstvenih razloga nije bio prisutan na utakmici u Armeniji, no iako fizički nije bio tu, znamo i vidjeli smo da se čak i u toj pobjedi vidio njegov pečat, a igračima je to bio i dodatni motiv – Pobijediti za Duleta. Ipak, kako bi to bilo da i ovaj put, ma šta god se dešavalo, nisu počele razne priče i špekulacije da selektor Vujošević neće nastaviti voditi našu reprezentaciju.

''Bilo je ljudi koji su već unaprijed pravili svakakve kalkulacije, nagađanja i pričali kako njega neće biti više tu, ali odmah da kažem da to nije tačno, on ostaje ovdje. Osjetio sam da ga neki već otpisuju, ali ja ne bih volio da se pravi račun bez krčmara. Poznavajući njega, a ja ga jako dobro poznajem, on će biti tu s nama u novembru. Do tada mi ćemo napraviti procjene našeg tima, a sve to u dogovoru s njim. Imamo jako dobru osnovu, a ovi igrači će zasigurno još napredovati'', kazao je član stručnog štaba naše selekcije Mensur Bajramović.

Let kojim je naša selekcija trebala iz Turske stići u Sarajevo, kasnio je nešto više od sat vremena, a igrači i stručni štab, iako umorni, ne mogu sakriti zadovoljstvo i sreću zbog postignutog uspjeha.

''Jako smo umorni od puta, potrošeni smo, ali među nama vlada veliko zadovoljstvo. Imali smo velikih problema u Armeniji, a ponajviše nas je pogodila Duletova bolest, zato je to bilo i više od utakmice za našu košarku'', dodao je Bajramović.

''Stigli smo nakon dugog i iscrpnog puta, ali impresije su super. Jako smo zadovoljni i sretni, jer smo od prvog dana davali maksimum, borili se najviše koliko smo mogli. Poraz od Švedske svima nam je teško pao, ali smo pokazali karakter i složnost s dvije pobjede u gostima i tako smo ostvarili zacrtani cilj'', rekao je Obrad Tomić.

Na ovim pretkvalifikacijama, naš tim je bio treći najefikasniji sa prosjekom od 83.7 ubačenih poena po meču. Po ukupnom broju poena, Zmajevi su prvi sa ubačena 502 poena, dok je Švedska ubacila 476, a Armenija 470 poena.

Kada je u pitanju individualna statistika, tu se istakao predvodnik naše reprezentacije, momak koji ima samo 18 godina Džanan Musa, koji je drugi najefikasniji igrač pretkvalifikacija sa ubačenih 22,8 poena po meču, odmah iza iskusnog Boatrighta iz Armenije.

''Zaista smo svi umorni i isrcpljeni. Prvo sve utakmice koje smo igrali, a onda smo dugo čekali na aerodromu ovaj let. Samo smo čekali da stignemo, vidimo najbliže i da se odmorimo jedan period. Želio bih se zahvaliti stručnom štabu, a onda i ovim momcima na zaista nevjerovatnoj borbi. Mislim da smo sada pokazali kako se igra srcem za BiH, pokazali smo veliko zalaganje kako na treninzima, tako i na terenu. Sada nam slijedi kratki odmor, a onda idemo u nove radne pobjede i spremamo se za nove podvige'', kazao je Džanan Musa.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.