30.8.2017. 14:38
1
''Otac mu je rekao da neće uspjeti. Vozio bih se u supermarket i zamišljao određeno mjesto za parking. Svaki put bi bilo slobodno''
Postoji priča o dječaku koji je odrastao u malom gradiću u Irskoj. Nakon što su ga vršnjaci zlostavljali, jednog dana je odlučio da će postati najmoćniji borac u državi

Bio je hvalisavi vojnik u potrazi za srećom i vječnom slavom. Živio je na rubu i sticao više neprijatelja, nego prijatelja. Ali je znao da će jednog dana doći vrijeme za obračun. To će biti spektakularna pobjeda, ili pad epskih razmjera, treća opcija nije postojala.

Naime, ovo je priča o 'irskom vojniku' Cu Chulainnu, jedan od najvećih irskih mitova. No, priznajte da neodoljivo podsjeća na Conora McGregora, koji nam je prije nekoliko dana borbom protiv Mayweathera, ponovo ponudio historiju, dozvolio nam da svjedočimo, možda više nikad ponovljenom događaju.

Od prvog dana kada se odlučio boriti McGregor se suočavao sa mnoštvom kritika, negativnih komentara ljudi koji nisu vjerovali da on išta u životu može uspjeti. 'OK, može udariti, ali šta će se desiti kad se suoči sa hrvačem'. 'OK, pobijedio je hrvača, ali samo zato jer je borba kratko trajala. Samo sačekajte dok na red dođe Jose Aldo'. 'OK, pobijedio je Alda, ali to je bila slučajnost. Nema šanse da se može boriti protiv Eddieja Alvareza'. 'OK, pobijedio je Alvareza, ali i dalje nema titulu u perolakoj kategoriji. A i dalje se on boji Alda, a možda čak i Maxa Hollowaya. Možda ništa ne bi uspio bez svog dugog jezika'.

McGregor je prva osoba u historiji koji je prvak i u perolakoj i lakoj kategoriji. Oni sumnjičavi i dalje sumnjaju u njega, a vrlo vjerovatno nikada neće ni prestati. Ali Conor im sada sa vrha – do kojeg je došao napornim radom i 'vanzemaljskim' udarcem – šalje srdačne pozdrave.

 

Rezultat slika za conor mcgregor life story

 Zakon privlačnosti

A kako sada mnogi smatraju, McGregorovo dizanje od teških početaka u Dublinu, do svjetskog vrha, moglo bi se pripisati filozofiji koja je formirana 1800 – ih godina – Zakon privlačnosti.

''Svojom teorijom ili istinom, ja dolazim u konakt sa vašim neprijateljem i vraćam vas na vaše zdravlje i sreću. I to radim sve dok ne ispravim pogrešne dojmove i ustanovim istinu, a istina je lijek'' – Quimby.

Rhonda Byrne, producent za australsku TV, 2004. je proživljala težak period u životu, kada joj je njena kćerka dala knjigu od Wattlesa. Toliko se povezala s knjigom da je počela čitati svu literaturu na temu zakona o privlačnosti. A onda o tome počela javno pričati i držati javne tribine, govore i intervjue. Nakon toga, napravila je i film pod nazivom Tajna, a i knjiga je izašla kasnije te godine. To je postala globalna senzacija.

Conorova starija sestra Erin je imala ovaj film, a nakon što je uvidjela da je njen brat pomalo nesiguran i bez jasnih ciljeva u životu, odlučila je dati mu kopiju, no on ju je samo sklonio negdje u stranu i zaboravio i da postoji. No, nekoliko mjeseci kasnije, kada se osjećao izgubljenim više nego inače, Conor je odlučio da pogleda film. Ipak, na prvu nije djelovalo.

''Kada sam pogledao prvi put, mislio sam 'O Bože, kakvo sranje', ali onda mi je jednog dana samo 'kliknulo''' Tog dana, Conor je poželio da bude bogat i slavan, sve što je morao  bilo je  da to zamisli i vjeruje da će mu se ostvariti, a onda će se to zaista i desiti u stvarnom životu.

Conor je počeo. Njegova supruga Dee i on su svakodnevno vježbali zakon privlačnosti, čak i u najsmješnijim trenucima.

 

Rezultat slika za conor mcgregor life story

''Vozio bih se u supermarket i zamišljao tačno mjesto za parking. I svaki put bih skoro našao upravo to mjesto slobodno'', ispričao je Conor.

Njegova sestra Erin kaže da je Conor oduvijek imao sposobnost da kontroliše svoj život sa pozitivnim razmišljanjem, čak i kao dijete.

''To je uvijek bilo usađeno negdje duboko u njuemu. Ali otac Tony je rekao kako Conor nema ništa posebno u sebi, što bi ga jednog dana učinilo ovim što je danas, te da nikad neće uspjeti.''.

Ipak, svi bliski Conoru vjeruju da je presudni trenutak bio kad je McGregor odlučio pogledati film – tada se sve promijenilo. Tada je počela njegova transformacija iz tihog, mirnog dječaka u odraslog samouvjerenog muškarca. Muškarca koji priča o stvarima koje želi postići, a onda ode i uradi sve potrebno kako bi to postalo stvarnost. To je bio trenutak kada su počeli snovi svjetskog prvaka.

To je bilo rođenje Conora McGregora, UFC zvijezde.

Rezultat slika za conor mcgregor believe

Naravno, učiniti da se 'milioni stvore ispred nas' pri samoj pomisli o tome, ipak je malo previše za nas. Ali, lako je ismijavati se zakonu privlačnosti i rugati se 'Tajni', jer zvuči dosta smiješno, zar ne? – Da, zvuči. Zvuči totalno blesavo. Ali sigurno je da postoji nešto što je na Conora ostavilo pozitivan utisak. Jer kako biste drugačije opisali neopisivo?! Ma zapravo, zašto uopšte postoji potreba da objašnjavamo i nečemu pripisujemo njegova postignuća?!

Conor je dokazao sposobnost da vjeruje u nešto, sve do onog dana dok se to ne ostvari. I ne, on ne čeka da se nešto dobro desi, on radi na tome, a nama daje do znanja da je on to već odavno zamislio. Govori i pokazuje nam šta će se desiti – i to se obično i desi, ponekad sa zastrašujućom tačnošću. Pa, već godinama je svima pričao šta će postati, ali rijetko su ga slušali, uglavnom jer su mnogi bili previše zauzeti omalovažavanjem.

Nešto unutar Conora McGregora ga čini drugačijim od nas. Ima nešto što mi nemamo. To je ono što ga sada čini prvakom i tako nevjerovatno bogatim. To je ono što ga je natjeralo da vlada sobom, i fizčki i psihički. To je ono što je učinilo da postane 'role model' svim budućim sportistima, koje će on naučiti koliko zaista vrijede i kako da uvijek izvuku 'deblji kraj'.

Sav postignuti uspjeh, vratio se u njegovu prošlost kako bi zacijelio sve rane nastale na putu do vrha.

I nakon svega, da li ga stvarno možemo kriviti za njegovo samopouzdanje i veliki ego? Nakon što je toliko bio omalovažavan. A vidite šta je postao.

(Amila Alijagić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.