6.9.2017. 17:05
3
''Pojma ti majstore nemaš budim li se ja svako jutro sa bolovima. U inat takvima ću osvojiti svijet''
Prije nekoliko dana završeno je seniorsko Svjetsko džudo prvenstvo, a naša država je imala osam predstavnika, šest džudista i dvije džudistice.

Naši predstavnici ovaj put nisu ostvarili neke zapažene rezultate, pa su po povratku u BiH naišli na dosta negativnih komentara.

Neki od njih su ostali suzdržani, te nisu odgovarali, niti se obazirali na negativne komentare, no ne i Harun Sadiković, koji se oglasio, nakon jednog teksta u kojem je pisalo da su njihovi rezultati katastrofalni.

''Da se oglasim povodom ovog članka, nekog vjerovatno novinara u pokušaju. Pojma ti majstore nemaš odakle mi dolazimo, a odakle dolaze naši protivnici, iz kakvih uslova, pojma ti majstore nemaš budim li se ja svako jutro sa bolovima, koje ti ne možeš zamisliti, pojma ti majstore nemaš šta sam ja i svi ovi nabrojani dali za Bosnu i Hercegovinu. Kad se osvajaju evropske, svjetske, mediteranske i balkanske medalje, onda si miran majstore, ili tek sa dvije rečenice spomeneš, tad ti valjamo, i tebi i naciji. E pa stručnjače moj, Harun Sadiković je patriota da ne možeš zamisliti kakav, a isto garantujem i za ostatak tima. Ja ti obećavam da ću se nastaviti boriti za svetu zastavu i grb Bosne i Hercegovine i jednog dana kada osvojim svijet, a ako Bog da osvojit ću ga u inat tebi i takvima kao ti, istu ću priču pričati'', napisao je Harun na svom Facebook profilu.

 

Image may contain: 1 person, standing and text

Povodom završenog svjetskog prvenstva, ali i o njegovoj karijeri i planovima za budućnost razgovarali smo sa Harunom Sadikovićem

''To je bilo moje prvo seniorski prvenstvo svijeta. Svakako da sam očekivao mnogo više, ali nažalost splet okolnosti je bio takav da nisam prošao u finalni blok'', priča Harun, te objašnjava razloge toga:

''Skupilo se mnogo toga negativnog prije takmičenja. Pukli su mi ligamenti u laktu i zbog toga sam prije prvenstva svijeta morao pauzirati šest sedmica. Skupilo se tu još nekoliko sitnih povreda, koje odvraćaju koncentraciju od takmičenja''
, kaže Harun.

U svom statusu, Harun je spomenuo i uporedio uvjete koje oni imaju ovdje, sa uvjetima u kakvim rade njihovi protivnici. Poznavajući sport i stanje u sportu u našoj državi, vjerujemo da su razlike drastične.

 

Image may contain: 2 people, people smiling, people playing sport and basketball court

''Za našu egzistenciju i postojanje kao lav bori se naš selektor dr. Branislav Crnogorac. Ustanove koje bi trebale, ne mogu, ne znaju ili jednostavno ne žele podržati nas i naš rad, naravno i tu ima izuzetaka. Ono što bih volio naglasiti je da nemam fizioterapeuta, doktora da ne govorim, sve se svodi na privatne i državne klinike i bolnice. Rusija ima budžet za džudo bianco ček, ili no limit, Francuska isto tako, a mi smo uprkos tome uspjeli se izboriti i izlaktati sa svim tim silama i osvojiti 25 evropskih medalja, tri svjetske, dvije olimpijske za mlade'', rekao je Harun, te istakao kako je izuzetno ponosan na to.

Odricanja jednog profesionalnog sportiste su zaista velika. Harun ističe kako trenira tri puta dnevno, a život mu je ispunjen teškim i napornim radom, te izolacijom od svega.

''Odricanja su ogromna, režimski život, spavanje na vrijeme, ustajanje na vrijeme. Za mene ne postoje subote, ne postoje praznici i mnogo toga sličnog, ali u suštini ja sam jedan običan momak, koji živi u nastojanju da ostvari svoj san'', priča nam Harun.

Za Haruna nema odmora, sada kreću pripreme za prvenstvo Balkana za seniore, Svjetski kup Beograd, Grand prix Zagreb, Prvenstvo Evrope U23



(Amila Alijagić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.