14.9.2017. 10:34
9
''Izgledalo je kao akcije u filmovima. Specijalci su se sa krova spustili na sedmi sprat i uletjeli u stan''
Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 13.09.2017. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije „Treska“ na području navedenog kantona

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije pod nazivom ''Treska''.

U sklopu navedene akcije, izvršen je pretres na nekoliko lokacija u Sarajevu, a navode se naselja Stup, Čengić Vila, Buča Potok.

Kako je rekla portparolka sarajevskog Tužilaštva Azra Bavčić, pretresi su se obavljali po naredbi te pravosudne institucije, a sve u vezi suzbijanja trgovine narkoticima, tačnije proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja.

Operacija se u naselju Stup sprovodila jučer oko sedam sati, a kako su izjavljivali očevici, spomenuto naselje je bilo preplavljeno specijalcima, koji su od ljudi koji su se našli na cesti, zatražili da uđu u objekte, kako bi se akcija mogla nesmetano nastaviti.

''Ulazite, bježite, sklonite se, govorili su nam specijalci. Izgledalo je poput akcija u filmovima. A onda su specijalci pomoću užadi spuštali s krova zgrade i tako ulazili u stanove. Zaista je bilo dramatično'', kazao je za Avaz jedan od očevidaca.

''Izgledalo je baš spektakularno, specijalci su se sa 13. sprata spuštali na sedmi, gdje su uletjeli u jedan stan'', rekao je drugi očevidac.

U akciji ''Treska'' uhapšeno je 13 osoba, te su objavljeni njihovi inicijali: M.T. (1991.), E.T (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P.(1989.) E.M.(1980.), F.V.(1978.), A.B. (1983.), S.P. (1978.), E.P.(1974.), A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.).

Među uhapšenima su Mirza Tantula, Edin Mekić, Vedad Višnjić, Adis Bučan, Elvira Tahirović, Alen Muratović, Vedran Janjić, te još šest osoba, koji su i od ranije poznati policiji po mnogobrojnim krivičnim djelima, prenosi Avaz. Prema saznanjima, kod Janjića je na Stupu pronađeno skoro kilogram i po kanabisa, a Bučan koji je uhvaćen u Starom Gradu speed krio u frižideru. 

Svi osumnjičeni su od maja ove godine intenzivno nabavljali i dilali drogu na području Kantona Sarajevo, ali i šire.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 2,50 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Anfetamin'', 2,00 kg materije, koja izgledom asocira na opojnu drogu ''Cannabis Sativa L''. Pored toga, pronađena je također i određena količina vatrenog oružja, municije, jedno p.m.v., mobilni telefonski aparati, SIM kartice, ali i drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz navedenog krivičnog djela.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije zbog kriminalističke obrade, a nedugo nakon toga su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.