17.10.2017. 13:58
4
Važno se prezivati Muzur i biti kadar SDA?!
Nakon dosta negodovanja i prigovara na njegov rad, konačno je smijenjen direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Nezir Hadžić.

Njegovim radom nije bio zadovoljan premijer Kantona Elmedin Konaković, kao ni Skupština Kantona Sarajeva, te je na tu poziciju sada postavljena Azra Muzur, bivša šefica tehničke službe sektora Kanalizacija.

Pored Hadžića, odlukom Nadzornog odbora smijenjeni su i članovi Uprave ViK-a.

''Nezir Hadžić i Uprava smijenjeni su zbog već poznathi razloga, gubitka povjrenja Skupštine KS. V.d. direktorica Azra Muzur ima rok do petka da imenuje novu Upravu preduzeća. Slijedi stabilizacija poslovanja Vodovoda i zatim počinjemo sa realizacijom planova koji su napravljeni u posljednjih mjesecn dana, kako bi se smanjile redukcije vode, a na koncu i kako bi se taj problem i dugoročno riješio'', izjavio je Saračević.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković već duže vrijeme je izražavao nezadovoljstvo radom ViK-a, te je kazao kako bi odmah smijenio direktora Hadžića, ali da nije u mogućnosti da to uradi. Ni Hadžić nije ostao dužan premijer, te je u nekoliko navrata iznosio kritike i optužbe na Konakovićev račun. Jedna od posljednjih izjava je bila ta da je premijer izdvojio samo 1000 KM za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butila, iako je rečeno kako će Kanton Sarajevo finansijski pomoći u tom segmentu.

''Već dvije godine šutim, ali danas ću to podijeliti s javnosti. Kada je riječ o detekciji, Vlada KS je zahtijevala izradu detekcija i za to je izdvojila dva miliona KM. To je ustvari zatvaranje zona, pravljenje podzona da mjerenjem pokušamo doći do rezultata gdje nam otječe voda. Molio sam da se ta sredstva odvoje za ViK i da ne idu na eksternog konsultanta, jer mi imamo stručan kadar. Nije nam udovoljeno i traženo nam je da raspišemo međunarodni tender kako bismo izabrali eksternog konsultanta'', rekao je Hadžić.

Potpuno nestranački kadar?!

Kada je prije nešto manje od mjesec dana Skupština Kantona Sarajevo razriješila dužnosti Nadzorni odbor ViK-a, aktivno se radilo na tome da se smijeni menadžment ovog preduzeća. U konačnici su i uspjeli. No posebnu pažnju treba obratiti na jednu izjavu premijera Konakovića.

''Doveli smo stručnjaka iz Tuzle, imao sam razgovore s njim, nemam blage veze da li je u nekoj političkoj stranci ili je ikada bio. Drugi je član iz Poreske uprave, hrabri poreski inspektor koji ima enormno iskustvo. I treći momak, Damir Saračević, dolazi iz realnog sektora i jedan je od mojih saradnika u kabinetu. To su tri čovjeka koji nemaju veze ni sa politikama, ni sa mnom personalno. Očekujte potpuno drugo lice Vodovoda'', izjavio je tada premijer.

Na šta je premijer tačno mislio kada je rekao da ćemo imati potpuno novo lice Vodovoda?! Na koga se odnosila izjava da će svi biti nestranački ljudi?! Jer, nova V.d. direktorica Azra Muzur se ne može baš svrstati pod nestranački kadar.

Naime, Azra Muzur je građevinski inžinjer hidrološkog smjera i vjerovali ili ne, kadar je SDA, a obnašala je i funkciju predsjednice Mjesesnog Odbora SDA Hrasnica 2. A kako smo do sada već navikli na (ne)stručnost, ali podobnost stranačkih kadrova, sa velikim nestrpljenjem očekujemo da vidimo to najavljeno 'NOVO i DRUGO LICE ViK-a'', osim onih očitih fizičkih promjena i smjena.


Važno se prezivati Muzur?! 

Također, ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Sarajevo, te se teško potpuno izolirati od ''rekla – kazala
priča'', pa tako od postavljanja Azre na ovu poziciju, spominje se njeno prezime, koje je isto kao i prezime direktora Turističke zajednice KS, Nermina Muzura, a za kojeg se često govori da je na tu poziciju došao jer je prijatelj sa premijerom Konakovićem. Ipak, premijer negira sve te priče i nagađanja:

''Na te mahalske špekulacije nekako mi je teško odgovoriti. To nema nikakve veze sa istinom i neugodno sam iznenađen takvim pitanjem, jer to nije tačno'', izjavio je.

Dosadašnji direktor ViK –a bio je Nezir Hadžić, koji je također član SDA, sadašnja V.d. direktorica je Azra Muzur, član iste stranke. Sudeći po ovom početku, ne znamo da li trebamo biti optimistični kada je u pitanju najavljena nova i druga slika ViK-a, no vrijeme će pokazati.

Za sada se možemo pitati koliko je važno prezivati se Muzur i biti član SDA stranke?!

 

(Amila Alijagić)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.