22.11.2017. 22:15
1
Prva ekipa iz BiH koja je prezimila u Evropi: Ne zaboravite da je s druge strane bila ekipa koja je porazila i Hajduk i Dinamo
Na Grbavici se danas igrao revanš susreta između juniora Željezničara i ekipe Lokomotive iz Zagreba, a završena je bez golova.

Prva utakmica u Zagrebu je završila rezultatom 1:1, što je Željinim juniorima dalo velike šanse i blagu prednost u ovoj utakmici.

Kao što je to bio slučaj i u Zagrebu, Plava ekipa je i danas na Grbavici bila opasniji i bolji protivnik. Stvorili su nekoliko dobrih prilika, posebno u prvom poluvremenu, ipak ekipi Omera Joldića nedostajala je završnica, te nisu uspjeli postići pogodak i stići do pobjede. No, ono što je najvažnije, Plava djeca su uspjela sačuvati mrežu i tako proći u naredni krug takmičenja.

S obzirom na to da je Željo zaprijetio od prve minute, redom šanse da postignu pogodak su imali Mujagić, Šehić, Žerić i Beširević, ipak možda najveću priliku u prvom poluvremenu imala je Lokomotiva, kada je napadač te ekipe Krajinović pokušao lob udarcem loptu poslati u praznu mrežu, no bio je neprecizan.

Iako je u drugom poluvremenu nivo igre bio malo lošiji, publici na Grbavici zasigurno nije moglo biti dosadno, jer je viđeno još nekoliko dobrih prilika, no pored toga, imali su priliku prisustvovati pravoj, lavovskoj borbi obje ekipe, čiji igrači nemaju više od 19 godina.

Pred kraj utakmice, Željo je bio više skoncentrisan na čuvanje mreže, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, slavlje na Grbavici je moglo početi, s obzirom na to da će 'Plavi dječaci' proljeće dočekati u Evropi.

 

Novinar: Amila Alijagić

Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.