2.3.2018. 18:14
0
''Svi prosvjetni radnici koji su savjesno radili i dosad su bilježili oblike ponašanja učenika. Tzv. šifra nije nikakva dijagnoza''
Posljednjih nekoliko dana veliku polemiku u javnosti izazvao je novi Zakon o obrazovanju, koji između ostalog podrazumijeva i Matrice.

Oni koji su protiv Matrica ističu kako ne žele da njihovo dijete postane ''slučaj'' za posmatranje. Ipak, oni koji podržavaju ovaj pilot projekat jasno stavljaju do znanja kako su prosvjetni radnici oduvijek na neki način posmatrali djecu, te njihov rad i i ponašanje.

Za naš portal govorila je učiteljica Lemana Terzimehić, koja je objasnila šta Matrice tačno podrazmijevaju, naglašavajući da Matrice važe samo za tekuću godinu, te nije istina da te tzv. šifre ostaju zapisane do punoljetstva, kako se na početku govorilo.

Cijeli razgovor sa Lemanom možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber  

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.