26.10.2018. 18:26
10
Zašto su se osjećali dovoljno slobodnim da ubiju dva policajca?!
Više od svega potrebna nam je sigurnost. A imamo je manje nego svega ostalog.

I o njoj ćemo govoriti danas, sutra, još nekoliko dana. A onda ćemo opet nijemo i gluho posmatrati tuče, zlostavljanja, maltretiranja, krađe, pljačke, pa na kraju i ubistva. Do nekog novog Adisa. Do nekog novog Davora!

''Zbog ove situacije, KS mora krenuti u borbu protiv kriminala, posebno protiv automafije'', kazao je na press konferenciji premijer Zolj.

Uz dužno poštovanje, kako mislite krenuti sad? Sad kad su dva čovjeka izgubila život. Jeste li čuli nekad za preventivne i represivne mjere? Jeste li čuli za praćenje, privođenje, ispitivanje? Jeste li jebeno išta uradili što bi možda spriječilo ovu tragediju?!

I nemojte da mi pričate o nekoj sudbini, jer smrt ova dva heroja nije sudbina, nego je posljedica nerada, nemara, javašluka, lopovluka, podmitljivosti, korumpiranosti, laži, spletki, prevara. Svega onoga što tako dobro opisuje sve što naša država jeste.

Iskreno, mene bi bilo sramota izgovoriti ove riječi. Jer automafija nije osnovana prekjučer, pa odmah danas ubila dva čovjeka. Možda bismo lakše podnijeli da se niste ni oglasili. Možda bismo tad barem pomislili da nemate vremena za priče i laprdanja, jer obavljate svoj posao.

Nemojte ni da mi pričate kako se ovo u tamo nekim 'amerikama' dešava svaki dan. Dešava se, jeste, ali za nekoliko sati te osobe budu pronađene i strpane iza rešetaka. Nemojte uopće da mi spominjete tamo negdje nekoga i neke države. 'Zaboli nas za neke druge. Zaboli nas ba za sranja u Ruandi'.

Hoću – i govorim u ime svih građana – da ovaj slučaj riješite u roku od 48 sati (jer je prvih 48 ključno i kasnije će postajati sve teže, ali to biste i sami trebali znati). Hoću da Adisova i Davorova porodica vidi lica kriminalaca, ubica, mafijaša, kretena, morona, debila, maloumnika, koji su im uskratili ljubav njihovog sina, oca, brata, supruga. Hoću da nam kažete zašto su se oni osjećali dovoljno slobodnim da oduzmu nekome život!

Neću da ovo bude još jedan slučaj Dženana Memića, Davida Dragičevića, Vedrana Puljića i X nerazrješenih ubistava. Neću da se više ikad iko osjeti dovoljno slobodnim da nekoga ubije, s mišlju da za to vjerovatno nikada neće biti osuđen. Neću da se po gradu susrećem sa ubicama i zločincima, kojima ste dozvolili da se tako lagodno šetkaju. Neću da ovo bude jebeni ghetto!

Za kraj, oprostit ćete mi na ponekoj psovki, ali nemar, nerad i javašluk onih koji su zaduženi da se svi mi ovdje osjećamo sigurnim, zakazali su po ko zna koji put. Zapravo, znate šta, nisu zakazali, jer to bi bio možda 'samo' neki propust u radu. Nemar, nerad i javašluk je njihovo prirodno stanje. Svaka akcija, svaki pokret sa mrtve tačke, svaki konkretan poduhvat ka sprečavanju ovakvih zločina je za njih nešto novo.

Jer, možda vam se čini da su građani uljuljkani, da se boje nekoga ili nečega, da ne žele dići glas, ali jednom će biti dosta. Ne zajebavajte se sa Bosancem kada ga do kraja razjarite, razbjesnite i uništite do kraja.

Nije prijetnja, upozorenje je. Vrijeme vam je počelo otkucavati jutros oko pola 5! Dajte nam imena i prezimena i njihove face. Ne sumnjamo da su počinioci 'od ranije poznati policiji'.

Tik tak. Tik tak. Vrijeme otkucava.

 

(Amila Alijagić)

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.