12.3.2019. 18:09
1
''Muris se odbijao viđati sa Minom, slala mu je nemoralne poruke i nazivala Naidu kopiletom. Rekao je samo: Ja ću zapaliti njeno auto''
U ponedjeljak u 04.25 sati Četvrta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Hekim Ogul paše, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke BMW, vlasništvo B. E. iz Sarajeva.

Tada je iz MUP-a KS-a saopćeno da je požar ugašen, a tom prilikom, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

A onda se polako dolazilo do istine i svega što stoji iza ovog nemilog događaja.

Samo dva dana nakon paljenja automobila, uhapšene su četiri osobe: Naida Karić, Haso Mujić, Muris Hodžić i Amel Jašarević. A kako se kasnije saznalo, Naida je bila u svađi sa vlasnicom zapaljenog Golfa 7, te je preostalim naredila da ga zapale.

Ostala tri vozila su oštećena u požaru, jer su se nalazila u blizini Golfa na parkingu. Kada su privedeni, u policiji su se neki branili šutnjom, dok su drugi u potpunosti negirali krivicu.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ko je djevojka kojoj je zapaljeno auto

Djevojka kojoj je Naida Karić zajedno sa još trojicom zapalila auto je Mina Mateljan, bivša djevojka MMA borca Benjamina Spahovića. Njih dvoje su bili u vezi tri godine, a tokom njihove veze Spahović se viđao sa djevojkom Aleksandrom, koja mu je rodila i kćerku Rejnu. Kako se navodi, to je bio i razlog raskida veze između Benjamina i Mine.

image

image

Benjamin Spahović je nedavno učestvovao u reality programu Parovi, gdje je tadašnju djevojku Aleksandru prevario sa četiri djevojke, a potom tražio da se u kuću uvede i Mina Mateljan.

Do paljevine njenog automobila došlo je navodno zbog svađe između Mine i Naide.

Sjednica u Općinskom sudu Sarajevo

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sjednici je potvrdio da je Naida prije godinu bila u sukobu s vlasnicom Golfa 7. Djevojke su se potukle, a, prema riječima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla.

Poslije toga njih dvije nisu se viđale, a prije nekog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

''Muris Hodžić se odbijao viđati s oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: „Ja ću zapaliti njeno vozilo.“ Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo'', kazao je advokat.

Advokat se usprotivio određivanju pritvora osumnjičenim, et istakao kako Karić nije nikoga poticala, a pogotovo platila da se zapali Minino auto.

Naida je potom sutkinji saopštila da joj je dijete od pet i po godina prije četiri dana izašlo iz bolnice, te da se o njemu nema ko brinuti. Kako je istakla, ostala bi i u kućnom pritvoru samo da bi mogla biti s djetetom koje mora primati terapiju.

Naknadno, pisalo se i o tome kako je zapaljeni Golf Mini kupio Benjamin Spahović, što je on demantirao u svojoj izjavi za Avaz.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

''Nije tačno da sam joj kupio taj automobil. S Minom sam u vezi. Ma Naida je luda, ona je zaljubljena u Minu. Ljubomorna je što je Mina sa mnom. Inače, Mina je dobro, kod kuće je, očekujem je da dođe kod mene'', kazao je Spahović.

Tokom istrage Mina je policiji navela da je vrijednost uništenog Golfa 40.000 KM. Osumnjičeni ostaju u pritvoru, a terete za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti.

 

(Amila Alijagić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.