29.4.2019. 16:11
10
''Lako je zamisliti da je Izet Nijemac iz Istočne Njemačke i da umjesto Tita voli Staljina. Bez Mustafe ta serija nikad ne bi bila takva''
Feđa Isović je autor nekih od najpopularnijih sitcoma, kako u BiH tako i u regionu.

Napisao je popularnu seriju 'Lud, zbunjen, normalan', također je pisao i serije 'Kriza' i 'Konak kod Hilmije'. Pored toga, iz njegovog pera je proizašao i višestruko nagrađivani film 'Halimin put'.

Feđa je govorio za naš portal, a pričali smo o procesu nastajanja samo jedne epizode, a onda i cijele serije. Razgovarali smo i o bosanskoj kinematografiji i gdje se ona nalazi u poređenju s onom u regionu. 

Cijeli razgovor sa Feđom možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.