3.10.2019. 17:47
0
Šta nam je donijelo drugo kolo Lige prvaka?!
Završeno je i drugo kolo grupne faze Lige prvaka, a mi vam donosimo rezultate, tabele, ali i najboljih 11 ove faze takmičenja.
Grupa A

Galatasaray 0 – 1 PSG

Real Madrid 2 – 2 Club Brugge

Grupa B



Tottenham 2 - 7 Bayern

Crvena Zvezda
 3 - 1 Olympiakos

Grupa C



Manchester City 2 - 0 Dinamo

Atalanta 1 - 2 Shaktar 

Grupa D



Juventus 3 - 0 Bayer Leverkusen

Loc. Moscow 0 - 2 Atletico Madrid

Grupa E



Genk 0 - 0 Napoli

Liverpool 4 - 3 Salzburg

Grupa F



Slavia Prag 0 - 2 Borussia Dortmund

Barcelona 2 - 1 Inter

Grupa G



Zenit 3 - 1 Benfica

Leipzig 0 - 2 Lyon

Grupa H



Valencia 0 - 3 Ajax

Lille 1 - 2 Chelsea

Tim kola:

Golman: Andre Onana (Ajax)

Uz sve pohvale koje su igrači Ajaxa dobijali prošle godine, Onana se činio malo zapostavljen. Ipak, ako u nastavku ovogodišnje Lige prvaka bude branio kao protiv Valencije, dobit će zasigurno više pozornosti.

Desni bek: Joshua Kimmich (Bayern Munich)

Kada tim postigne sedam pogodaka, jednostavno bi se svi igrači mogli naći u timu kola. Ipak, Kimmich se našao u prvih 11, ne samo zbog pogotka koji je postigao, nego i zbog svestranog učinka na utakmici, koji smo zapravo svi i očekivali od igrača koji pretenduje da bude jedan od najboljih stopea u historiji Bayerna.

Stoper: Fikayo Tomori (Chelsea)

Lampard se odlučio da u Chelsea uvrsti nekoliko mladih igrača, a Tomori se definitivno pokazao najboljim od svih. On je bio izvrstan u pobjedi nad Lilleom, kako u uobičajenim odbrambenim zadacima, tako i sa dugim passovima za Tammyja Abrahama.

Stoper: Macelo (Lyon)

Iako se Lyon još navikava na novog trenera Sylvinha, u srijedu su ostvarili vrlo značajnu pobjedu protiv Leipziga. U središtu pobjede bio je defanzivac Macelo u sredini njihove zadnje linije.

Lijevi bek: Andy Robertson (Liverpool)

Kada jedan lijevi bek postigne pogodak, a kada se uz to uzmu i njegov defanzivni učinak, zaista bi se trebao naći u timu kola.

Vezni: Marco Verratti (Liverpool)

Pobjeda PSG-a protiv Galatasaraya definitivno nije jedan od onih klasičnih susreta Lige prvaka. PSG je napravio solidan posao, a u centru toga je bio Verratti, koji je tim 'držao na okupu', te upisao prelijepu asistenciju za gol koji je postigao Di Maria.

Vezni: Thomas Partey (Atletico Madrid)

Kada je lopta kod Parteya, imate osjećaj kao da će sve biti OK. Tako je bilo i u utorak u utakmici protiv Lokomotive, gdje je Partey postigao drugi pogodak, a ostatak utakmice veznjak Gane je uveliko državo stvari pod kontrolom.

Lijevo krilo: Sadio Mane (Liverpool)

Iako je Salah u ovoj utakmici postigao dva gola, Mane je možda imao i bolji sveukupni učinak od njega. A sve to je krunisao i golom na asistenciju Firminha.

Desno krilo: Serge Gnabry (Bayern Munich)

Najimpresivniji dio Gnabryjeve predstave u utorak, bila je njegova nemilosrdnost. Iskoristio je sve greške i zbunjenost Tottenhama i bez milosti im zabio četiri gola.

Napad: Luis Suarez ( Barcelona)

Svaki put kada mislimo da je Suarez gotov, on se vrati, baš kao negativac na kraju nekog horora. Njegova forma je možda u opadanju sezonu, dvije, no imamo osjećaj da se izdigne iznad toga svaki put kada je to potrebno. To se desilo i u srijedu navečer protiv Intera, gdje je postigao dva gola. Značajno mu je pomogao i Messi, ali ipak Suarez je bio taj koji je postizao pogotke.

Napad: Emmanuel Dennis (Club Brugge)

Dennis je prije utakmice protiv Reala dao obećanje da ako postigne pogodak, uradit će tetovažu u spomen na taj podvig. Kako se ispostavilo, Dennis će možda ipak morati uraditi dvije tetovaže, s obzirom na to da je postigao dva pogotka.

 

(Amila Alijagić)

 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.