31.10.2019. 18:27
0
''Neko je skontao 'E, raja nema vremena da sluša album, hajmo štancati singlove'. Nema više u pjesmama 'balašizama' i teškog štiva, samo nek' se rimuje''
Sarajevski bend ProRocks nastao je 2006. godine, te od tada svojim nastupima zabavljaju publiku koja je ostala vjerna rock'n'rollu. Bend čine pjevač Jasmin Kojić, gitarista Olmo Vlahovljak, basista Ivan Horvat, bubnjar Mirza Begić, te klavijaturist Ahmed Skender.

Prije nekoliko dana su započeli i jednu novu priču, a  radi se o projektu ''Bijelo Dugme Tribute by ProRocks''.

Danas smo razgovarali sa gitaristom Olmom i bubnjarom Mirzom, a pričali smo o njihovom projektu, o tome šta je potrebno kako bi se neki bend isprofilisao na sceni koja je prepuna muzičara i bendova. 

Također, s obzirom da pretežno sviraju ex Yu rock muziku, nismo mogli da ne napravimo distinkciju između muzike prije i sada. 

Cijeli razgovor možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Amila Alijagić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.