6.11.2019. 11:56
0
Sanela bježala od Nedžada, on je upucao s leđa: Kad smo pili kafu neki dan, pitao sam ga gdje mu je Sanela, rekao mi je da su se razišli
U sarajevskom naselju Nedžarići u utorak se dogodila pucnjava u kojoj su ranjene dvije osobe.

Pucnjava se dogodila u ulici Bosne Srebrene, u blizini prostora KJKP Park. Jedna osoba je preminula nakon pucnjave, a ranjena je još jedna osoba, a radi se o uposlenici preduzeća Park. Nju je, naime, pogodio zalulutali metak. Van životne je opasnosti.

Istražitelji isprva nisu mogli identificirati ubijenu ženu, jer je kod sebe imala dokumente bez fotografije. Kasnije je potvrđeno da se radi o Saneli Trsteni, a pretpostavlja se da je ona bježala od ubice, te da je pogođena s leđa. Također, špekulira se da je motiv ubistva ljubomora, a pretpostavlja se da ga je Sanela ostavila.

Sanelu je ubio Nedžad Čaušević, koji se nakon ubistva dao u bijeg. A nakon toga svi raspoloživi timovi najelitnijih specijalnih jedinica MUP-a KS raspoređeni su po Bjelašnici u potrazi za osumnjičenim. Oni su, naime pronašli njegovo napušteno vozilo, a specijalci su pratili njegov trag u šumskom dijelu planine.

Kako ističu, morali su biti vrlo oprezni s obzirom da se radilo o osobi koja je kod sebe imala automatsku pušku, iz koje je i navjerovatnije izvršen zločin.

Ipak, potraga nije dugo trajala. Iz MUP-a KS je potvrđeno da je Čaušević izvršio samoubistvo, nakon što je prije toga otvorio vatru na policijske službenike. Nakon što je opkoljen i vidio da ne može pobjeći, izvršio je samoubistvo.

Oglasili se iz MUP KS

Iz MUP-a KS navode da je tokom potrage za osumnjičenim, vozilo koje je koristio tokom izvršenja krvičnih dijela locirano u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo na lokalitetu Krupca, područje općine Istočna Ilidža, a potom je lociran i sam osimnjičeni na obliženjem šumskom lokalitetu.

''Nakon što je primijetio policijske službenike, osumnjičeni je iz vatrenog oružja pucao prema policijskim službenicima kojom prilikom niko nije povrijeđen, a potom je uočivši veći broj policijskih službenika u svojoj blizini, izvršio samoubistvo aktivirajući ručnu bombu'', rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva KS.

''Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momentu kvalifikovanih kao ubistvo iz člana 166 i izazivanja opće opasnosti sa težom posljedicom iz člana 323 Krivičnog zakona FBiH, policijski službenici Uprave MUP-a KS su identifikovali osobu  koja je osumnjičena za izvršenje istih, a radi se o Nedžadu Čauševiću, 1978. godište'', naveo je Hadžiabdić.

On je također ovom prilikom zahvalio na saradnji policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo, kao i službenicma Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Kao i obično što to bude nakon nemilih događaja – ništa nije slutilo na to

Ništa nije slutilo da bi on ovako nešto uradio. Bio je sa Sanelom u vezi. Sjedili smo neku noć i rekao mi je da su prekinuli, ne znam šta je bilo. Moja žena ga je jutros oko 6:20 sati vidjela da ode, on je bio prva smjena, vjerovatno je pošao na posao'', rekao je za Avaz Jasmin Huruz, koji kaže da je Nedžada poznavao čitav život, te dodao:

''On je ovdje sam živio, nije se nikad ženio, sa Sanelom je bio pet, šest godina u vezi. Posljednji put kad smo pili kafu prije tri četiri dana, gdje ti je Sanela što ne dolazi, kad kaže razišli smo se'', rekao je.

''Super dijete i momak kasnije kad je odrastao, a šta se ovo desilo to Allah zna. Bog dragi okrene pamet, ništa drugo'', kazala je komšinica Dika za Avaz.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.