13.12.2019. 14:58
3
''Kad se sve sabere, kol'ko košta obraz?: Za svaku ljigu takvu za sutra da vam bude nauk!''
Ako niste do sada vjerovali u Petak 13., ako živite u Bosni i Hercegovini, danas je možda pravi dan da počnete vjerovati. Jer možda samo neka atomska bomba, ili rat bi bili gori od dogovora ove trojke.

Trojka je postigla dogovor za formiranje vlasti na državnom nivou, kao i u Kantonu Sarajevo.

"Izetbegović je rekao da ostaje podjela na državnom nivou. Kanton Sarajevo smo dogovorili i mislim da ovdje trebamo znati da je interes BiH da se što prije realizira Proces reforme. Što se tiče Sarajevske vlade, dogovorili smo da se uđe u njenu zamjenu. Nisam impresioniran time što se do sada uradilo. Uvjeravam građane KS da će će Sarajevska vlada imati bolji rezultat u smislu novih vrijednosti i da će nepotizam biti primjer kako se to radi za cijelu BiH", istakao je Radončić na press-konferenciji.

"Ja sam dužan da pozovem gospodina Čovića da nam što prije predloži i da ime budućeg predsjednika Federacije kako bi ušli u što bržu implementaciju izbornih rezultata", kazao je Komšić.

"Imamo dobro ime za sve tri stranke i za građane Kantona Sarajevo za premijera, a sada ga neću izgovoriti. Bićemo svi zadovoljni. Napravićemo iskorak u odnosu do sada. Kada je u pitanju država, ministar inostranih poslova je iz SDA Bisera Turković, Fahrudin Radončić dobija poziciju ministra sigurnosti, a Sifet Podžić će biti u Ministarstvu odbrane. Četiri zamjeničke pozicije bi pripale SDA", istakao je Izetbegović.

Lider SDA je istakao kako će učiniti sve da Vijeće ministara bude kompletirano do 23. decembra, tako da bi 24. mogao otići Program reformi u Brisel.

O roku za formiranje Vlade KS je kazao kako je dogovoreno da svi zajedno podrže budžet i da se onda krene u realizaciju nove vlade.

Na pitanja novinara da li su imali sastanke sa novim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, kazali su da nisu ali da očekuju da će se uskoro i to desiti kako bi se završio taj zvanični dio te da će u ponedjeljak dostaviti imena Tegeltiji.

Kanton Sarajevo

- Predsjedavajući Skupštine SDA

- Premijer zajednički kandidat koalicionih partnera

- 7 ministara SDA

- 3 ministra SBB-a

- 2 ministra DF-a

U ostalim kantonima dogovori kantonalnih rukovodstava stranaka bazirani na procentualnom učešću stranaka u kantonalnim skupštinskim većinama.

Stranke će delegirati svoje predstavnike u radnu grupu koja će u roku od 15 dana usaglasiti dogovor o raspodjeli preostalih pozicija u tijelima vlasti i institucijama u nadležnosti vlada na svim nivoima.

Do postizanja dogovora o raspodjeli pozicija vlasti vlade na svim nivoima neće vršiti imenovanja, osim kada je to neophodno.

Kandidat za novog premijera KS

Kandidat za novog premijera Kantona Sarajevo je Mario Nenadić, član SBB-a, i on će biti zajednički kandidat SDA, SBB-a i DF-a.

Nenadić je u Vladi Kantona Sarajevo, između 2014-2018. ispred SBB-a bio ministar pravde, koji je uspio da donese 19 zakona u KS. Prvi put, na čelu Vlade KS bit će Hrvat, potvrđeno je to za N1.

Kol'ko košta obraz?

Građani su najviše ogorčeni Željkom Komšićem, s obzirom na to da su – iz nekih raloga – vjerovali da on nije ovakav. Zbog njegove retorike, demagogije, šta li?!

A kada je on u pitanju, jedino što mi pada na pamet su dijelove pjesme 'Čovek' Beogradskog sindikata, a napisane za Čedomira Jovanovića, koji je, gle li ironije, Komšićev savjetnik!

''Svi bi da menjate stvari, da menjate sistem,

Pričate priče, a ništa uradili niste.

Gledam te kako skupljaš lovorike,

Kako daješ izjave da radiš za više ciljeve.

Sviraš ku*cu, prodaješ nam maglu,

ideš po inostranstvu i slaviš svaku nagradu.

A mi treba da budemo srećni zbog tebe,

ovde gde ljudi umiru od gladi, bore se za sebe.

Igraš na loptu da ti si naš prosvetitelj,

a debelo naplaćuješ svaki put kada te objave.''

                                ....

''Možda davno na početku si ličio na čoveka,

Čvrsto verovao u borbu, ideale im'o nekad.

Sad si samo jedan predan kreten, k'o šlihtara vredan,

Pohlepan ispao iz reda, sve bi hteo, sve ti treba.

Koliko je dosta? Znam izgubio si kompas

I kad se tome doda, da voliš da si poznat''

                                ....

''Pošto to je prošlo, pa da ne znaš onda možda,

Kad se sve sabere, kol'ko košta obraz?

                                ....

Za svaku ljigu takvu za sutra da vam bude nauk!!!

 

Sretan Petak 13. svima koji slave!

 

 

(Amila Alijagić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.