17.11.2015. 15:28
0
Kia najavljuje hibrid Niro
Električni i samovozeći automobili očigledno su budućnost, pa i korejski proizvođač želi da ima spremnog konja za trku.
Nacrt za Niro izgleda jako dobro i ako bar dijelić bude pretočen u pravi automobil, kompanija će povući pravi potez. Da li će tako i biti, saznaćemo uskoro, jer se šuška da će premijera biti na sajmu u Detroitu ili Čikagu. Niro je crossover i podsjeća na ostalu Kinu flotu, koja posljednjih godina odiše sjajnim dizajnom.


Ispod haube naći će se 1.6-litarski motor iz modela Hyundai Kappa, koji će proizvoditi 105 konjskih snaga. Biće potpomognut električnim, koji će dodati još 50-ak konja snage. Dovoljno da se ovaj hibrid ponaša dobro na putu, iako kritičari smatraju da bi sve to moglo izgledati malo jače. Za prenos snage tu je 6-stepeni manuelni mjenjač.

Hyundai i Kia obavezali su se da do 2020. smanje emisiju štetnih gasova za 25 odsto, pa otudi ideja za kreiranje hibrida. Hyundai, inače, ima oko 35 odsto udjela u korejskoj kompaniji.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.