20.1.2016. 22:58
0
Ferrari koncept koji ulijeva strah
Kompanija iz Maranela je dala studentima dizajna na volju da pokažu - kako bi to po njima neki od budućih modela trebalo da izgleda. Odgovor nije izostao.
Nije loša stvar pitati za drugo mišljenje, a time se vodila i kompanija koja pravi najprepoznatljivije automobile na svijetu. Ferrari je studentima dizajna širom svijeta dao priliku da urade model budućeg automobila, koji bi možda jednog dana mogao izaći iz fabrike. I, nisu se pokajali - izabrana su tri najbolja koncepta, a pobjednik definitivno ulijeva strah u kosti.

Grupa od šest studenata iz francuskog Valensijena na konkurs je poslala koncept, pod nazivom Manifesto - pravi hiper-automobil, koji bi se slobodno mogao naći u nekom sci-fi filmu. Studenti su Manifesto zamislili bukvalno izjedna, sa ogromnim točkovima i popularnim konjićem sprijeda. Što se tiče pogona, iako je riječ o dizajnerima, i tu su imali smisla - Manifesto bi trebao da pokreće avionski motor.

Prijave su stizale sa sve četiri strane svijeta, nagrade su dodijeljene i za drugo i treće mjesto. 

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.