21.2.2016. 17:26
0
Pritajeni tigar - Maserati Levante
Nešto novo iz italijanske kuhinje stiže uskoro. Biće veoma ukusno...
Mnogi su kritikovali Maserati što je uopšte proizveo automobil sa 4-oro vrata. Dakle, biće i onih koji kažu da ovom Italijanu ne stoji SUV oznaka. Ali, prevariće se. Još jedan ekskluzivni brend ulazi u trku i pokušaće da se dodvori kupcima. Automobilska javnost je navikla da od Maseratija dobija dobra vozila, pa ni ovoga puta ne bi trebalo da bude izuzetak. Levante izgleda jako dobro. U istu ruku i skromno i bahato. Po prednjem dijelu lako je prepoznati da se radi upravo o ovom proizvođaču, dok zadnji dio liči pomalo na konkurenciju, ponajviše na Porsche Cayenne. Premijera je za 10-ak dana u Ženevi, ali serijski modeli već se uveliko sklapaju u fabrici Mirafiori.

Biće ovaj automobil pogodan za sve prilike - i za šepurenje po gradu, čemu će poslužiti Maserati znak, ali i za off-road vožnju, jer Levante ima dosta snage. U ponudi će biti benzinski i dizel V6 motori od 3 litra. Takođe, ovaj SUV će biti i brz - od 0 do stotke stizaće i za 5.2 sekunde, što je pomalo i impresivno za vozilo ovakvih specifikacija. Maksimalna brzina - između 230 i 264 kilometra na sat. Tu je i automatski mjenjač, kao i "sofisticirano"; kako se navodi, vješanje za udobniju vožnju.

Maserati je još 2011. predstavio koncept Kubang, ali čekalo se 5 godina da prvi SUV izađe iz fabrike. U kompaniji koja je pod ingerencijom konglomerata FCA u posljednje vrijeme ne cvijetaju ruže, ali najava novog modela može biti prekretnica u poslovanju. Godinama je Maserati sticao ime i prešao u višu kategoriju, sada je vrijeme da se imidž održi. Levante će svakako doprinijeti jer na prvi pogled djeluje kao jako dobar automobil, moderan i zavodljiv. Pitanje je samo koju će cijenu šefovi okačiti i da li će biti dostupan široj klijenteli. 

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.